Coronavirus: se'n frena la propagació a la Xina, puja a Corea del Sud
Un camió desinfectant els carrers de Daegu, epicentre del coronavirus a Corea del Sud (Reuters)

Coronavirus: se'n frena la propagació a la Xina, puja a Corea del Sud

Els responsables xinesos afirmen que a finals d'abril tindran "el brot sota control"

RedaccióActualitzat

La incidència del coronavirus a la Xina està remetent, i va de baixa, mentre a Corea del Sud augmenta. Aquest dijous, un dia més, aquestes tendències es confirmen.

De dimecres a dijous han mort a la Xina 32 persones, un 44% menys que en les 24 hores anteriors. Amb alts i baixos, la tendència a la baixa dels últims dies és notable, tant pel que fa a nombre de morts com pel de casos nous.

Segons el màxim responsable del control de l'epidèmia al país, l'epidemiòleg Zhong Nanshan, compten tenir-la controlada del tot d'aquí un mes:

"La Xina confia que tindrà el brot sota control, en general, a finals d'abril."

"Ja vam dir que el pic seria a mitjans o cap a finals de febrer, gràcies a la forta intervenció de l'estat i per les cancel·lacions de viatges després de les vacances de l'any nou xinès."

L'epidemiòleg Zhong Nanshan, entrevistat a Guangzhou a mitjans de febrer (Reuters)

Els "pronòstics estrangers"

Zhong ha aprofitat per afirmar amb orgull que això desmenteix alguns "pronòstics estrangers" que al país s'arribaria fins als 160.000 casos de coronavirus:

"El nostre equip va pronosticar al voltant de 70.000 pacients infectats pel virus. Vam presentar aquestes xifres a una publicació internacional, però no ho van voler publicar."

El combat contra el coronavirus a la Xina està servint també per exhibir el nivell tecnològic del país:


A la Xina han mort de Covid-19 fins ara 2.747 persones i se n'han comptabilitzat 78.500 casos. D'aquests 32.500 ja tenen l'alta mèdica, però en queden més de 8.000 en estat greu o crític.

Segons Zhong, s'ha fet seguiment mèdic a més de 650.000 persones. El gruix de la incidència és a la província de Hubei, on han mort 2.641 persones.

 

A Corea del Sud, la ciutat de Daegu

A Corea del Sud, en canvi, en les últimes hores hi ha hagut un fort creixement del nombre de casos detectats, 334, de manera que ja hi ha gairebé 1.600 casos de coronavirus.

És la xifra més alta fora de la Xina, però. malgrat això, hi ha pocs casos greus o crítics, 18 i en les últimes 24 hores. només hi ha mort 1 persona, que  fa pujar el balanç total al país a 13.

 

La immensa majoria de casos nous s'han detectat a la ciutat de Daegu i voltants, que concentra el gruix de l'abast del coronavirus al país, el 84%.


Una secta cristiana

I aquesta incidència es concentra entre els adeptes de la secta cristiana Shincheonji, fundada el 1984 per Lee Man-hee.

De fet, es creu que el coronavirus s'hi hauria propagat durant diverses misses multitudinàries celebrades a principis de mes a Daegu.

Per això el govern coreà està fent proves sistemàtiques entre els més de 200.000 seguidors d'aquesta secta.

Shincheonji té uns 200 seguidors a la ciutat xinesa de Wuhan, i es creu que una visita de companys seus a finals de desembre haurien portat el coronavirus a Corea del Sud:


 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut