El govern francès requisarà les mascaretes fins al 31 de maig (Reuters/Stephane Mahe)

Coronavirus: França requisa totes les mascaretes per al personal sanitari i els malalts

El govern també ha regulat el preu dels gels antisèptics, que s'havia disparat arran de la propagació de la malaltia, amb 4 morts i 200 afectats a França
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El govern francès requisarà les existències de mascaretes protectores del contagi del nou coronavirus. Fins al 31 de maig, seran per al govern totes les mascaretes que tingui "qualsevol persona jurídica de dret públic o privat" i les que tinguin les empreses que les fabriquen o les distribueixen, segons el decret publicat aquest dimecres.

Es fa perquè en puguin tenir els professionals sanitaris i els malalts que en necessitin, segons ha anunciat a Twitter el president Emmanuel Macron.

"Requisem totes les existències i la producció de mascaretes de protecció. Les distribuirem entre els professionals sanitaris i els francesos afectats pel coronavirus."

 

 

El ministre d'Economia, Bruno Le Maire, havia denunciat que s'havien disparat els preus de les mascaretes i dels gels antisèptics i va anunciar una investigació sobre l'especulació amb els preus. Ara ha decidit regular-los.

Segons l'últim balanç, França té 4 morts i més de 200 casos de coronavirus confirmats, el doble que fa tres dies. El país, que es prepara per a la propagació de l'epidèmia, és un dels més afectats pel Covid-19 a Europa, juntament amb Itàlia i Alemanya.

 

El preu de les mascaretes i del gel antisèptic s'ha disparat (Reuters/Stephane Mahe)


Alemanya no exporta mascaretes

A Alemanya, el govern ha restringit l'exportació de mascaretes i altres articles mèdics com guants o cobertes per a sabates d'un sol ús. Ho han comunicat conjuntament els ministeris de Salut i d'Interior. 

També ho ha prohibit Rússia, fins a l'1 de juny, segons el decret que han publicat aquest dimecres, per evitar el desabastiment per la por al coronavirus.

La mesura no afectarà l'ajuda humanitària a altres països ni les persones que viatgin fora i es vulguin emportar aquests productes per a ús personal.

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut