Coronavirus: troben l'origen del contagi del pacient de Sevilla
El pacient de Sevilla està ingressat en aquest hospital

Coronavirus: troben l'origen del contagi del pacient de Sevilla

De moment, les autoritats sanitàries no es plantegen cap canvi dels protocols actuals

RedaccióActualitzat

La investigació per trobar l'origen del contagi del pacient de Sevilla que té coronavirus ha donat fruits. L'home, de 62 anys, es va encomanar a través de dos turistes de Xangai que van passar uns dies a la Costa del Sol, a Málaga, i amb qui el pacient va tenir un contacte indirecte a través d'una tercera persona

Aquest cas és el primer a l'estat espanyol d'un contagi local. L'home, que està ingressat a l'Hospital Virgen del Rocio de Sevilla, no havia estat ni a la Xina ni a Itàlia. Els seus primers símptomes es van manifestar el 12 de febrer. 

En el conjunt d'Espanya, ara hi ha una trentena de positius confirmats. Segons les últimes dades que ha donat el responsable del Centre de Coordinació d'Emergències del Ministeri, Fernando Simón, dels 33 que hi ha en total, 26 continuen malalts i 7 han superat la malaltia. Només dos es troben en estat greu, a Madrid.

Entre els casos nous, n'hi ha un a Madrid que tampoc no havia viatjat a cap zona de risc. De moment, però, Fernando Simón diu que no es plantegen cap canvi dels protocols actuals.

"Ara mateix, res fa pensar que l'escenari hagi canviat i que hàgim d'elevar a un segon nivell. Per ara tot es manté com està. Ho anem avaluant de manera constant a mesura que tenim informació. La relació amb les comunitats autònomes és molt intensa"

 

 

Coronavirus: troben l'origen del contagi del pacient de Sevilla
Fernando Simón, responsable del Centre de Coordinació d'Emergències del Ministeri de Sanitat

 

Fernando Simón ha dit que no s'ha plantejat la suspensió d'esdeveniments com partits de futbol.

"Si a Itàlia els partits es fan a porta tancada, no tindria sentit que vinguessin milers d'aficionats a Espanya (···) Ara mateix, a Espanya no s'està prenent cap mesura de distanciament social i de control de masses. Quan es prenguin mesures, es valorarà"

 

Coronavirus: troben l'origen del contagi del pacient de Sevilla
Centenars de turistes continuen en un hospital de Tenerife sense poder sortir



Sense canvis a Catalunya

A Catalunya, els 3 pacients amb coronavirus es troben bé i amb quadres clínics molt lleus. La intenció és que tots tres puguin anar aviat cap a casa.

L'última va ser una noia de 22 anys, sense patologies prèvies i que va viatjar al nord d'Itàlia. La dona, de Tenerife, està aïllada a l'Hospital Clínic. Va estar-se a Milà entre el 19 i el 25 de febrer, dia que va viatjar fins a Barcelona. Un cop va arribar a la ciutat es va adreçar a l'hospital, on està ingressada en estat lleu en confirmar-se que té Covid-19. S'estan estudiant els contactes que ha tingut la dona, i, un cop identificats, se'ls aïllarà al domicili amb vigilància per part dels serveis de salut pública.

Els altres dos casos, anunciats aquest dimecres i dimarts, evolucionen bé. Són un home de 22 anys que també havia anat a Milà i una dona de 36 anys resident a Barcelona que va estar-se a Bèrgam i a Milà. Els dos casos evolucionen favorablement. Tot i que les tres persones havien estat a Milà, els tres casos no estan relacionats.

Des del Departament també han anunciat que reforcen els serveis de salut pública i del 061 Salut Respon per atendre millor les possibles alertes i urgències derivades de la crisi del coronavirus.

Mentrestant, de l'hotel deTenerife, aquest divendres en sortirà el grup de 130 turistes que no havien tingut cap contacte amb els quatre positius detectats en aquest establiment. Unes 700 persones continuen en quarantena en aquest centre hospitalari del sud de Tenerife.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut