Crea un aparell que bloqueja el reggaeton dels veïns i l'hi demanen per a altres músiques
Amb intel·ligència artificial l'ha entrenat per reconèixer la música i fa servir un inhibidor de freqüències per interferir en els altaveus que funcionen amb bluetooth
Un músic i expert informàtic argentí ha fabricat un aparell entrenat amb intel·ligència artificial que és capaç de desactivar la música molesta i amb volum alt dels veïns poc respectuosos.
Es diu Roni Bandini. La música que el despertava i el molestava era sempre reggeaton, però va decidir no demanar al veí que abaixés el volum o que se n'anés a una altra banda del pis.
En comptes d'això, utilitzant ChatGPT va entrenar un programa per reconèixer la música reggeaton i el va instal·lar a la placa d'un ordinador antic que tenia per casa.
Va connectar-hi un inhibidor de freqüències capaç d'interferir en les comunicacions per Bluetooth dels altaveus del veí i ho va instal·lar tot a dins d'una caixa.
L'èxit viral del Reggaeton Be Gone
Va batejar l'aparell com Reggaeton Be Gone (el reggaeton se n'ha anat) i, orgullós de la fita, va explicar-ho a les xarxes socials:
Fabriqué un aparato para detectar Reggaeton en el parlante del vecino y atacarle el bluetooth. Mañana seguramente publico la demo y el código. ??https://t.co/RGGpA5hUQd #reggaetonbegone pic.twitter.com/hLn4f9kwl4
Roni Bandini (@RoniBandini) February 20, 2024
També va publicar-ho al seu blog, on va admetre que l'aparell no va funcionar tan bé com s'esperava:
"Amb la paret pel mig, el dispositiu no va arribar a desconnectar l'altaveu, però va generar prou interferències com perquè el veí el canviés de lloc. Definitivament no és un èxit, però tampoc una derrota."
On sí que Bandini va tenir un èxit total és a les xarxes socials --on l'invent es va viralitzar. Va començar a rebre peticions per encarregar-n'hi unitats, també de variants per bloquejar altres tipus de música.
També molts mitjans de comunicació se n'han fet ressò. Ell mateix ha fet un resum dels comentaris elogiosos que ha rebut per part de presentadors i periodistes d'arreu, i l'ha penjat a Instagram:
La legalitat dels inhibidors de freqüència
Però hi ha dubtes sobre la legalitat de l'invent que ha fabricat, perquè actua a través d'un inhibidor de freqüències, un tipus d'aparells que són d'ús molt restringit a molts països.
A Espanya, per exemple, estan prohibits des de fa un any i mig, perquè es poden fer servir per a usos delictius, com ara desactivar alarmes o radars de trànsit.
L'ús que li ha donat Bandini molt probablement frega la il·legalitat, tot i que es pot argumentar que és un mètode de defensa legítim davant d'actituds incíviques o desagradables dels veïns.
Roni Bandini, de fet, es dedica a fer aparells estrafolaris semblants a aquest sota l'etiqueta de "contracultura maker", tot i que és el primer que té una repercussió tan massiva arreu.
A les seves xarxes socials explica com ha fabricat altres aparells, com el "tachistoscope", que defineix com a "una màquina d'adoctrinament", o l'"Yrigoyen", que recrea les notícies que li arribaven a un antic president de l'Argentina.
- ARXIVAT A:
- MúsicaIntel·ligència artificial