El mercat provisional de Sant Antoni de Barcelona s'ha convertit en un mercat ambulant

Creix un "mercat de la misèria" a Sant Antoni: venda ambulant, drogues i botellots

El "mercat" aplega de dia, i especialment al capvespre, fins a un centenar de persones que venen objectes recollits dels contenidors
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pobresa

Malestar entre els veïns per l'espai que ocupava el mercat provisional de Sant Antoni de Barcelona. S'ha convertit en un mercat ambulant d'objectes recollits dels contenidors i un punt de venda de drogues, botellades, baralles i brutícia.

S'hi venen sabates i roba usada recollides de contenidors d'escombraries, algun petit electrodomèstic, rampoines... Els veïns de la ronda de Sant Antoni n'hi diuen "el mercat de la misèria", que aplega de dia, i especialment al capvespre, fins a un centenar de persones que posen un llençol a terra, com es pot veure en aquest vídeo:


Els venedors no volen ser enregistrats i amenacen qualsevol que aixequi un mòbil. El mateix passa a carrers del voltant, com l'estret Nou de Dulce, on es concentren venedors fins a col·lapsar les voreres. Però els veïns i comerciants també lamenten que el mercat atrau conflictivitat i venda de drogues.

Hi ha presència policial, però els veïns volen solucions definitives. El consistori es compromet a tenir el projecte abans d'acabar el mandat.


Creix la pobresa per la pandèmia

Més de 2,25 milions de persones -això és 3 de cada 10 catalans- es troben en risc d'exclusió social després de la pandèmia. D'aquestes, la meitat viuen en una situació de pobresa severa, segons un estudi de Càritas. Aquesta crisi ha duplicat la precarietat i la inestabilitat laboral.

Ha estat un creixement sense precedents. Un 13% en només tres anys. Segons ha denunciat Càritas, la cohesió social està amenaçada i l'administració no hi destina prou recursos:


Joves, dones i estrangers són els més perjudicats per una crisi que ha cronificat una situació molt vulnerable que ja heretàvem des de la crisi del 2008. La bretxa entre rics i pobres no para d'eixamplar-se.

Càritas denuncia que la resposta de l'administració és insuficient per falta de voluntat política. L'ingrés mínim vital només arriba al 13% de les famílies en pobresa severa i la renda mínima garantida, vigent a Catalunya des del 2017, tan sols la perceben el 28% de les llars més necessitades.

Càritas també lamenta que si bé és cert que en l'últim any s'ha reduït l'atur, la majoria de contractes són temporals i amb nòmines molt baixes.

ARXIVAT A:
Pobresa
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut