El mercat provisional de Sant Antoni de Barcelona s'ha convertit en un mercat ambulant
El mercat provisional de Sant Antoni de Barcelona s'ha convertit en un mercat ambulant
Barcelona

Creix un "mercat de la misèria" a Sant Antoni: venda ambulant, drogues i botellots

El "mercat" aplega de dia, i especialment al capvespre, fins a un centenar de persones que venen objectes recollits dels contenidors

RedaccióActualitzat

Malestar entre els veïns per l'espai que ocupava el mercat provisional de Sant Antoni de Barcelona. S'ha convertit en un mercat ambulant d'objectes recollits dels contenidors i un punt de venda de drogues, botellades, baralles i brutícia.

S'hi venen sabates i roba usada recollides de contenidors d'escombraries, algun petit electrodomèstic, rampoines... Els veïns de la ronda de Sant Antoni n'hi diuen "el mercat de la misèria", que aplega de dia, i especialment al capvespre, fins a un centenar de persones que posen un llençol a terra, com es pot veure en aquest vídeo:


Els venedors no volen ser enregistrats i amenacen qualsevol que aixequi un mòbil. El mateix passa a carrers del voltant, com l'estret Nou de Dulce, on es concentren venedors fins a col·lapsar les voreres. Però els veïns i comerciants també lamenten que el mercat atrau conflictivitat i venda de drogues.

Hi ha presència policial, però els veïns volen solucions definitives. El consistori es compromet a tenir el projecte abans d'acabar el mandat.


Creix la pobresa per la pandèmia

Més de 2,25 milions de persones -això és 3 de cada 10 catalans- es troben en risc d'exclusió social després de la pandèmia. D'aquestes, la meitat viuen en una situació de pobresa severa, segons un estudi de Càritas. Aquesta crisi ha duplicat la precarietat i la inestabilitat laboral.

Ha estat un creixement sense precedents. Un 13% en només tres anys. Segons ha denunciat Càritas, la cohesió social està amenaçada i l'administració no hi destina prou recursos:


Joves, dones i estrangers són els més perjudicats per una crisi que ha cronificat una situació molt vulnerable que ja heretàvem des de la crisi del 2008. La bretxa entre rics i pobres no para d'eixamplar-se.

Càritas denuncia que la resposta de l'administració és insuficient per falta de voluntat política. L'ingrés mínim vital només arriba al 13% de les famílies en pobresa severa i la renda mínima garantida, vigent a Catalunya des del 2017, tan sols la perceben el 28% de les llars més necessitades.

Càritas també lamenta que si bé és cert que en l'últim any s'ha reduït l'atur, la majoria de contractes són temporals i amb nòmines molt baixes.

ARXIVAT A:
Pobresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut