Cremen una comissaria per la mort d'un home negre a mans d'un policia a Minneapolis

Trump envia la Guàrdia Nacional a Minnesota per controlar l'esclat de violència als carrers després de la mort d'un ciutadà negre ofegat quan la policia l'estava detenint
Actualitzat
TEMA:
Protestes EUA

Als Estats Units, s'ha mobilitzat la Guàrdia Nacional per mirar d'apaivagar les protestes per la mort de George Floyd, un home negre de 46 anys que va morir mentre estava sota custòdia policial a la ciutat de Minneapolis, a l'estat nord-americà de Minnesota.

Un grup de manifestants ha pres foc aquesta nit a una comissaria d'un barri al nord de Minneapolis després de forçar l'entrada a l'edifici. També han cremat altres establiments i edificis de la ciutat.

Els policies que hi havia a l'interior havien sortit poc abans en veure que no podien contenir la ira dels manifestants:

Els manifestants han cremat comerços i comissaries de policia durant la nit (Reuters/Carlos Barria)

Comerços i comissaries cremades en la tercera nit d'enfrontaments dels manifestants contra la policia, que ha llançat gas lacrimogen contra els milers de persones que protestaven per la mort de Floyd al carrer quan l'estaven detenint.

Tercera nit d'aldarulls a Minnesota i altres ciutats dels Estats Units en protesta per la mort a mans de la policia d'un ciutadà afroamericà (Reuters/Carlos Barria)

Els carrers cremen, literalment, per la protesta de milers de ciutadans que reclamen que es faci justícia per aquesta nova mort a mans de la policia. I les protestes s'han intensificat després que el fiscal del comtat de Hennepin ha anunciat que no té intenció, de moment, d'imputar ni detenir l'agent Derek Chauvin, que va ser qui va immobilitzar Floyd a terra pressionant-li el coll amb el genoll.

 

Chauvin i els altres tres agents que van participar en la detenció de George Floyd han estat acomiadats i el cap de la policia de Minneapolis ha demanat perdó, públicament, a la família de Floyd. Però no n'hi ha hagut prou per calmar els ànims.

Durant les manifestacions de la tarda, milers de persones han recorregut la ciutat al crit de "No puc respirar", les últimes paraules que va pronunciar George Floyd abans de morir.

 

Reclamen justícia per la mort de George Floyd quan una patrulla policial el va detenir (Reuters/Carlos Barria)

La Fiscalia encara no ha presentat càrrecs contra el policia que va detenir Floyd, al qual, en imatges gravades per vianants, es veu com li prem el genoll contra el coll durant més de cinc minuts mentre Floyd repeteix que no pot respirar. Finalment George Floyd va perdre el sentit i va morir.

La policia acusa George Floyd d'haver intentat pagar amb un bitllet fals de 20 dòlars una compra en un supermercat. Diuen que per aquest motiu el van aturar i que ell es va resistir a la detenció amb violència. Però les imatges gravades per diversos vianants i per les càmeres de seguretat de la zona contradiuen la versió policial. En un dels vídeos se sent com Floyd agonitza dient que no pot respirar.

Tercera nit d'aldarulls a Minessota: els manifestants han cremat una comissaria i diversos comerços locals (Reuters/Carlos Barria)

Milers de persones, indignades després de veure com George Floyd moria al carrer en un nou episodi de violència policial i racial contra un ciutadà negre, reclamen justícia als carrers, no només a la ciutat de Minneapolis. Les manifestacions s'han estès també a la veïna Saint Paul i a Nova York.

Reclamen justicia per la mort de George Floyd quan una patrulla policial el va detenir (Reuters/Carlos Barria)


El governador de l'estat de Minnesota, Tim Walz, ha signat un decret que autoritza la intervenció de la Guàrdia Nacional per mirar de controlar l'esclat de violència als carrers. Walz ha dit que la mort de George Floyd ha de portar "justícia i reformes de fons però no més morts i destrucció".

Tercera nit d'aldarulls a Minessota i altres ciutats dels Estats Units en protesta per la mort a mans de la policia d'un ciutadà afroamericà (Reuters/Carlos Barria)

Donald Trump assegura que el governador de l'estat compta amb tot el seu suport, però que la ciutat de Minneapolis "pateix una falta total de lideratge" i culpa de la situació l'alcalde de la ciutat, Jacob Frey, a qui descriu com "el molt dèbil alcalde de l'esquerra radical". Trump amenaça, via Twitter, d'enviar la Guàrdia Nacional per recuperar el control de la ciutat:

 

 

Nit d'aldarulls a Minnesota i a altres ciutats nord-americanes per la mort d'un altre ciutadà nord-americà a mans de la policia (Reuters/Carlos Barria)

 

La policia ha detingut un equip de la cadena CNN que estava documentant les protestes als carrers de Minneapolis. 

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units Racisme Trump Protestes EUA George Floyd
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut