Criden a l'ordre la diputada Marta Rosique per llegir el nom dels presos al Congrés
Madrid

Criden a l'ordre la diputada Marta Rosique per llegir el nom dels presos al Congrés

Forts aplaudiments quan el president de la mesa d'edat, Agustín Zamarrón, ha renyat Rosique i ha demanat: "Senyories, oblidem-nos d'aquest temps de núvols passatgers"

RedaccióActualitzat

Inici accidentat de la sessió constitutiva del Congrés dels Diputats. El primer tràmit d'inici de la legislatura és la lectura del decret de dissolució de l'anterior i la convocatòria de la sessió constitutiva. Això ha correspost a la diputada més jove de la cambra, Marta Rosique, d'ERC.

Ella mateixa, a continuació, ha procedit a iniciar la lectura alfabètica dels 350 diputats acreditats com a tals.

Abans de fer-ho, però, ha llegit quatre noms que no estaven previstos: els d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull i Jordi Sànchez, elegits diputats el 28A, però que aquesta vegada no han pogut presentar-se a les eleccions del 10N en haver estat inhabilitats pel Tribunal Suprem.

Quan ha pronunciat els quatre noms, Rosique estava visiblement emocionada.

 

Després d'una breu pausa ha continuat pronunciant noms -començant per José Luis Ábalos-, aquesta vegada sí, dels diputats electes. Aleshores hi ha hagut un primer moment de silenci, seguit d'una remor i, després, d'alguns aplaudiments, que el president de la mesa d'edat, Agustín Zamarrón, ha tallat cridant Rosique a l'ordre.


"Temps de núvols passatgers"

Quan ha acabat la lectura dels noms dels 350 diputats per part de Rosique i també de Lucía Muñoz, la segona diputada més jove, d'Unides Podem, Zamarrón ha explicat que havia cridat a l'ordre Rosique, que vesteix una samarreta amb la paraula "Independència"en les lletres de la qual es veuen una ikurriña, una estelada i una bandera de Galícia.

Zamarrón ha volgut fer constar que "els noms pronunciats previs al diputat Ábalos no corresponen a diputats electes".

Aquesta explicació ha rebut forts aplaudiments, que Zamarrón ha tallat dient:

"Senyories, oblidem-nos d'aquest temps de núvols passatgers."

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut