La data de reobertura dels parcs infantils encara no s'ha fixat (ACN)

Crides a la xarxa per desprecintar els parcs i recuperar-los per als infants

La desescalada prevista pel govern espanyol no fixa una data concreta per a la reobertura de les zones d'esbarjo per als infants

Actualitzat

La vida torna a obrir-se pas a poc a poc amb les últimes fases de la desescalada. L'activitat torna a bars, comerços, restaurants i terrasses. També en determinats espais públics com alguns parcs i platges, amb les mesures de seguretat que dicta l'estat d'alarma.

Els espais per a l'esbarjo dels infants, en canvi, com és el cas dels parcs infantils, continuen precintats. Alguns pares i mares demanen reobrir-los i ajuntaments, com és el cas de Barcelona, estan intentant que l'Agència de Salut Pública de Barcelona en faci una valoració.

 

Tot i així, no està en mans de les autoritats municipals poder decidir què és el millor. Segons ha explicat al programa "Planta baixa" de TV3, l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, els consistoris poc hi poden fer.

"Costa una mica d'entendre que tornin moltes activitats -explica Farrés- i els parcs infantils continuïn tancats, però els ajuntaments només podem seguir les directrius que se'ns dona. La veritat és que si haguéssim de desinfectar dos cops al dia les instal·lacions no tenim ni els diners ni els mitjans tècnics per fer-ho."

 

Crida a desprecintar els parcs

Les xarxes socials parlen sense embuts del problema que implica el tancament dels parcs infantils. En un fil de Twitter, amb més de 7.000 "m'agrada", alguns pares i mares han criticat el fet que els infants siguin els grans oblidats de la pandèmia i encara no puguin jugar als parcs infantils. Alguns han fet una crida a la insurrecció i a desprecintar els espais.

 

 

Risc de sanció

Altres pares ja han optat des de fa dies per saltar-se la normativa i accedir en alguns parcs infantils malgrat que encara poden ser sancionats perquè està prohibit.

Malgrat que molts municipis ja han passat a la fase 3, la reobertura dels parcs no s'ha fixat encara. Caldrà abordar també la manera de fer la reobertura de manera segura amb les mesures d'higiene i de desinfecció pertinents.

A les illes Balears, el govern de Francina Armengol ha permès la reobertura amb dues sessions de neteja obligatòries en començar i en acabar la jornada.

ARXIVAT A:
MenorsDesescalada
Anar al contingut