Un vehicle dels Mossos en una imatge d'arxiu (CCMA)

Crim masclista a Barcelona: detingut un home que ha confessat haver matat l'exparella

És la segona víctima per violència masclista a Catalunya aquest any
Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns un home que està acusat d'haver assassinat l'exparella a Barcelona. L'home es va lliurar durant la tarda a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Barcelona, a Sant Martí, i va reconèixer que havia comès el crim.

Els agents van anar al domicili de la víctima i van trobar el cadàver de la dona:

Aquest és el segon crim per violència masclista a Catalunya el 2022, després de la dona assassinada a Martorell.


Presó preventiva sense fiança

El jutge de guàrdia contra la violència masclista de Barcelona ha acordat aquest dijous enviar a presó preventiva i sense fiança per un delicte d'assassinat l'home que va confessar que havia matat la seva exparella. 

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat també ha acordat una ordre d'allunyament i prohibició de comunicació del detingut amb el fill de tres anys de la dona. 

A l'acusat se li ha retirat la pàtria potestat del seu fill i el magistrat ha resolt que la custòdia del menor passi a la família de la víctima. 


On demanar ajuda en cas de violència masclista

Les dones que creguin que poden estar patint violència per part de la parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda.

Hi ha el telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

Des de l'abril de 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar el cas, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció: oficines d'informació de l'Institut Català de les Dones (ICD)

Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

ARXIVAT A:
Violència masclista
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut