Jaume Collboni circulant amb una bici del Bicing, amb casc, pel carrer Avinyó de Barcelona
L'alcalde de Barcelona ha compartit un vídeo circulant en bici per Barcelona

Crítiques a Collboni per anar en bici per un carrer on l'Ajuntament ho prohibeix

L'alcalde i el regidor David Escudé ja han abonat la corresponent multa de 100 euros, amb descompte per pagament immediat, després de publicar un vídeo a les xarxes circulant pel carrer Avinyó

RedaccióActualitzat

Allau de crítiques a les xarxes socials a Jaume Collboni, per circular en bici per un carrer de Barcelona on l'Ajuntament prohibeix fer-ho des del gener.

L'alcalde ha compartit un vídeo, coincidint amb el Dia Mundial de la Bicicleta, aquest dilluns 3 de juny, en què se'l veu circulant per diferents carrers de la ciutat. 

Un d'ells, el carrer Avinyó, de Ciutat Vella, on justament els ciclistes, com les persones que van amb patinet, han de baixar del vehicle i empènyer-lo a peu. És així des del 8 de gener, quan s'hi van instal·lar els nous senyals, una de les mesures del Pla Endreça.

Diversos usuaris, veïns i ciclistes, se n'han adonat i han criticat l'alcalde de Barcelona per la relliscada.

Entre aquests, l'Associació de Veïns i Veïnes del Barri Gòtic, que reclamen que es retiri aquest cartell que obliga les persones que van en bici a baixar-ne. 

En total, a Barcelona hi ha 33 punts amb aquesta restricció, indicada amb el nou senyal de trànsit, on el pas de vianants és molt freqüent i on la circulació a més d'un metre de la façana, com obliga la normativa municipal, no és possible.

La majoria d'aquests carrers són a Ciutat Vella.
 

L'Ajuntament assegura que tenia previst retirar el senyal d'Avinyó

Arran de la polèmica, la tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Laia Bonet, preguntada pel vídeo de Collboni en una atenció als mitjans, ha assegurat que l'Ajuntament fa temps que té previst retirar aquests senyals que obliguen a baixar de la bici o del patinet en alguns carrers "perquè no tenia sentit mantenir-los".

Segons Bonet, el carrer d'Avinyó és un d'aquests carrers on "s'havia de treure el senyal, però no s'ha tret encara". Ha explicat que ja s'ha fet, per exemple, en el passatge que separa les places de Sant Jaume i Sant Miquel.

Bonet ha afegit que, "per molt que l'alcalde conegui el pla, qualsevol persona està obligada a seguir els senyals que estan instal·lats".

En un comunicat posterior, el consistori ha anunciat que finalment aixecarà la prohibició d'anar amb bici per aquest carrer i que l'alcalde i el regidor David Escudé ja han pagat la corresponent multa de 100 euros, reduïda a 50 euros pel pagament immediat.

ARXIVAT A:
MobilitatJaume Collboni
Anar al contingut