A Barcelona, el preu mitjà del lloguer se situa en 1.131 euros al mes aquest octubre (ACN)

Crítiques a Sánchez pel bo de lloguer a joves: "Els diners acabaran a la butxaca de rendistes"

El Sindicat de Llogateres i els socis de govern de Sánchez, Sumar, consideren que el que cal és intervenir el mercat de l'habitatge

Redacció/AgènciesActualitzat

Crítiques a Pedro Sánchez per la pròrroga del bo de lloguer per a joves que ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres per regular el mercat de l'habitatge i facilitar-ne l'accés.

Una mesura que compta amb una partida de 200 milions d'euros i que preveu prestacions màximes de 250 euros al mes durant dos anys a persones entre 18 i 35 anys amb ingressos baixos.

El Sindicat de Llogateres considera que aquestes ajudes no contribueixen a fer que baixin els preus. Segons el portaveu de l'organització, Enric Aragonès, tots aquests diners públics només beneficien els rendistes.

"Pedro Sánchez demostra que no ha entès res. Vol seguir inflant la bombolla pagant diners que acabaran a les butxaques dels rendistes. El que necessitem no són algunes ajudes per al jovent, sinó que els lloguers baixin de manera dràstica."

El sindicat ha convocat una manifestació aquest novembre a Barcelona per exigir mesures efectives per garantir l'habitatge als ciutadans. 

Aragonès ha explicat que una de les accions que proposa és deixar de pagar el lloguer de forma massiva perquè els rendistes, ha recordat, són una "minoria" mantinguda pels llogaters.

La manifestació segueix el camí de la marxa que es va fer diumenge passat a Madrid, que creuen que ha marcat un "punt d'inflexió" en la lluita pel dret a l'habitatge.
 

Sumar ho veu un "pedaç" i el PP, un "anunci fake"

El bo de lloguer per a joves també ha rebut crítiques dels socis de govern, Sumar, que tampoc el veuen com una mesura efectiva per resoldre el problema dels preus. Així s'hi ha referit la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz:

"S'han acabat els temps dels pedaços, no resoldrem aquest problema atorgant diners als rendistes o en forma d'ajudes. Cal intervenir el mercat de l'habitatge."

Des del PP també han criticat el repartiment de 200 milions d'euros en ajudes, que consideren un "anunci fake" del president Pedro Sánchez. A més, han alertat que regular els preus dels lloguers només serviria per "treure habitatges del mercat" per la "por" dels propietaris. 

Per la seva banda, el Consell de Ministres també ha aprovat un nou reglament que vol impedir el frau amb el lloguer turístic i de temporada, que havien quedat fora de la llei espanyola d'habitatge.

Així, el govern espanyol obligarà que els pisos turístics, el lloguer de temporada i el d'habitacions s'inscriguin en un registre únic estatal i compleixin la normativa per poder-se comercialitzar en plataformes. D'aquesta manera, hi haurà una finestra única que centralitzarà les dades gràcies als registres de la propietat.  

 

ARXIVAT A:
HabitatgePedro SánchezGovern espanyolSumar
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut