Croàcia envia equips de desminatge a la frontera amb Sèrbia
Les autoritats croates han enviat grups de desminatge a la frontera amb Sèrbia, després d'anunciar que permetran als refugiats continuar el seu viatge cap a altres països europeus. Arran de la guerra, la zona encara està molt minada. Això suposa un risc afegit per a les persones que ara optin per aquesta via per arribar a altres països europeus com Alemanya o Àustria.
Aquesta nit han arribat a Croàcia els primers refugiats, després que les autoritats hongareses han tancat la frontera i detenen els que entren irregularment al país. Aquestes persones es troben ara una topografia complicada, amb molta més muntanya que a Hongria. Gran part de la frontera entre Sèrbia i Croàcia està formada pel riu Danubi, amb una franja estreta de frontera terrestre, al voltant de la ciutat sèrbia de Sid, on arriben els autobusos amb refugiats des del sud del país.
Darrere d'aquesta zona fronterera hi ha regions rurals a Croàcia que continuen minades, vint anys després del final de la guerra entre els croats i la llavors Iugoslàvia. El govern de Zoran Milanovic ha ordenat que els equips de desminatge inspeccionin els camins.
Més endavant, la part entre Croàcia i Eslovènia és molt muntanyosa i, en el camí cap a Àustria, encara ho és més amb els Alps. Des de Presevo, al sud de Sèrbia, fins a la frontera austríaca hi ha uns 900 quilòmetres i, des d'allà, 300 quilòmetres més fins a Alemanya, el país on volen arribar la majoria dels refugiats.