Control policial a l'entrada de Ripoll (ACN/Estefania Escolà)

Hores de retencions als accessos del Ripollès i la Cerdanya pel confinament perimetral

A aquells que pretenen accedir a França o Andorra per aquesta comarca se'ls fa girar cua
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Des de les 7 del matí d'aquest dimecres s'han format llargues cues als accessos a la comarca del Ripollès pel controls policials que proven de fer complir el confinament perimetral establert dimarts al vespre. Els agents dels Mossos d'Esquadra desplaçats a la zona exigeixen als conductors que acreditin els motius del seu desplaçament.

Tots els que no poden al·legar motius laborals o altres situacions excepcionals estan obligats a girar cua.
 


Les retencions s'han concentrat en punts estratègics, com l'entrada sud a Ripoll a la C-17, però també al túnel del Cadí, a la Cerdanya, a la C-16, on els Mossos han establert un control a la boca nord.

En un primer moment, al peatge per accedir al túnel no deixaven passar els que anaven a Andorra o França. Només podien passar aquells que han de travessar la comarca per anar a una altra localitat catalana. Però al cap d'unes hores la policia catalana ha rectificat i ha deixat passar els que es dirigien als països veïns per causes justificades.

Retencions per un control dels Mossos d'Esquadra a la boca nord del túnel del Cadí


Des de la mitjanit de dimarts, la situació epidemiològica al Ripollès i a la Cerdanya ha obligat el govern a tancar perimetralment les dues comarques. Aquesta mesura s'estendrà un mínim de quinze dies, fins al dia de Reis.

També s'han registrat cues per entrar a Ripoll
 


Mentre duri aquesta restricció només es permetrà l'accés a la comarca a qui pugui acreditar situacions excepcionals, com motius laborals, raons sanitàries o la recollida de menors i persones dependents.
 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19 Confinament
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut