Cues per comprar vestits de núvia des de 20 euros: "Tots són tresors"
L'entitat social Solidança ha reunit 500 vestits en una botiga de Barcelona aquest cap de setmana, recollits dels contenidors de Roba Amiga
"Són vestits preciosos i a preus increïbles" diu la Gemma Cuevas, que es casa el mes de maig i que fa temps que ja té el seu vestit de núvia, però que ara se n'ha comprat tres més de cop: pel dia abans, pel ball i pel dia després del casament,
Centenars de dones s'han acostat aquest cap de setmana fins a la botiga de l'entitat social catalana Solidança al barri de Sants de Barcelona, on han reunit durant unes hores 500 vestits de núvia de segona mà, recollits a través dels contenidors taronja de Roba Amiga.
La Gemma ha pagat 20 euros per un vestit per a la festa més informal que faran la vigília del casament, 20 més pel vestit que es posarà al ball i 100 euros per la peça que més l'ha fascinat: "Un vestit estil anys 20, amb molta pedreria, molt diferent del que pots trobar a les botigues actuals de Clarà o Pronovias per a l'endemà", assegura satisfeta.
"Tots són tresors i m'encanta donar una segona vida als vestits i complements", afegeix, mentre s'emprova una pamela blanca.
Les clientes s'han assabentat d'aquesta venda de poques hores a través de TikTok o Instagram.
Es demanava inscripció prèvia, però algunes de les noies que no ha arribat a temps hi ha anat igualment des de Terrassa o des de Tarragona per agafar idees o passar una estona divertida amb les amigues.
La primera idea era obrir només aquest dissabte, fins a les vuit del vespre, però l'allau de peticions va aconsellar començar ja divendres al migdia. Les cues han arribat a ser d'una hora i mitja.
Els vestits s'han posat a la venda amb preus que van dels 20 als 200 euros. Daimaris Ruiz s'ha comprat el seu vestit de núvia per 20 euros i diu que "no té res a envejar als que estan en tallers d'alta costura". Explica que el farà servir el dia del casament i que després el donarà.
Els vestits nupcials es fan servir només un cop i sovint acaben guardats durant anys, però són perfectament aptes per una segona vida.
Fa temps que se'n poden trobar de segona mà per internet, però el que no és tan senzill és tenir-ne tants a mà i poder-se'ls emprovar.
Valor social i ambiental
Segons Solidança, l'objectiu d'aquesta venda és triple: al mateix temps que les interessades poden trobar peces bé de preu, s'evita generar residu tèxtil i es fomenta la inclusió social.
L'entitat, nascuda l'any 1997 a Sant Joan Despí, es dedica a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat a través de la gestió del residu tèxtil.
Els vestits venen de la recollida de tèxtil que gestionen a través del Programa Roba Amiga, i han passat un filtre de qualitat i triatge a la planta de preparació per a la reutilització que tenen a Sant Just Desvern. La roba que no està en condicions de posar-se a la venda va directament a reciclatge.
Es recullen 7.694 tones de roba en un any i Solidança calcula que això evita l'emissió de més de 59.981 tones de CO₂ a l'atmosfera. El benefici ambiental evita les emissions del tractament finalista i també les de produir i transportar les peces noves, així com les matèries primeres que calen per fer-les.
- ARXIVAT A:
- ModaMedi ambientSostenibilitat