Cues per demanar el vot per correu, que s'ha duplicat des del 2017

El govern recomana el vot per correu per minimitzar riscos de contagi i la data per demanar-lo finalitza el 5 de febrer
Actualitzat
TEMA:
Eleccions Parlament Catalunya 2021

La por al contagi de coronavirus, especialment entre persones de risc que no volen anar on on hi pugui haver aglomeracions, ha fet créixer la demanda del vot per correu per a les eleccions del 14 de febrer. També hi ha persones empadronades a altres municipis que demanen el vot per correu per evitar desplaçaments.

El govern recomana aquest sistema per minimitzar riscos i per esponjar els col·legis electorals. El primer dia de campanya, el nombre de sol·licituds presentades (121.428) ja duplicava amb escreix el de les últimes eleccions.

 

Encara hi ha temps per demanar el vot per correu. El termini acaba el 5 de febrer a les dues del migdia.

Les sol·licituds per votar anticipadament s'han de fer online o a les oficines de correus. El 36% de sol·licituds s'han fet online. Però hi ha usuaris que troben el sistema massa complicat per fer-ho. Per això han optat per anar directament a la seva oficina de correus.

 

Un sistema que hi ha persones, com la Teresa Estadella, que troben massa complicat:

"Vale, emplenes les dades, etcètera, etcètera i després et diu que posis la firma... que també te l'has de baixar... i és tot un enrenou"

Els últims dies hi ha hagut cues en algunes oficines de correus per demanar que el carter els porti la documentació necessària per poder votar per avançat i sense sortir de casa.

 

Per aquesta raó, Correus ha hagut de reforçar el seu personal amb prop de mil persones contractades per poder atendre l'alta demanda. A més, un centenar d'oficines obren excepcionalment els dissabtes i han allargat horaris (no ho feien des de l'inici de la pandèmia).

Als carters se'ls ha girat feina: hauran de picar moltes portes perquè tots aquells que volen votar per correu ho puguin fer des de casa. I són molts.

 

 

La por al contagi de la Covid i la situació epidemiològica ha fet que moltes més persones presentin al·legacions per quedar exemptes de formar part d'una mesa electoral.

Tot i que a algunes juntes electorals de zona aquest tràmit es pot fer de manera telèmatica, a Sabadell s'ha de fer presencialment. Per aquesta raó, durant tota la setmana s'han repetit cues de més d'una hora als jutjats de Sabadell per presentar les al·legacions.

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021 Coronavirus Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut