Cues per escalar per última vegada l'Uluru, monòlit sagrat australià. Foto:Reuters
Cues per escalar per última vegada l'Uluru, monòlit sagrat australià. Foto:Reuters
Darwin, Austràlia

Cues per escalar per última vegada l'Uluru, monòlit sagrat australià

Aquest dissabte es farà efectiva la prohibició i es començaran a desmuntar les estructures que facilitaven l'escalada fins al cim

RedaccióActualitzat

Aquest divendres ha estat l'últim dia que els turistes han escalat el monòlit sagrat dels aborígens australians, l'Uluru, situat al Territori del Nord. Avui, doncs, els turistes s'han convertit amb l'objectiu de les càmeres de televisió, ja que a partir de demà ja no es podrà accedir més al cim d'aquesta gran roca, Patrimoni Mundial de la Unesco.

Finalment, la prohibició es farà efectiva aquest dissabte després d'una campanya que ha durat dècades per part de la comunitat aborigen per protegir aquest monòlit, un dels principals reclams turístics d'Austràlia.

 

 

 

Dècades reivindicant-ne la prohibició

El poble anangu, format per diferents tribus aborígens australianes, és el propietari de l'Uluru i ja va demanar la prohibició de pujar a la gran roca sagrada l'any 1985, quan la direcció del parc nacional d'Uluru-Kata Tjutaa, a uns 450 km d'Alice Springs, va quedar sota les seves mans. Per a ells, aquest gran monòlit té una importància espiritual, és un lligam amb els seus avantpassats.

 

 

També parlen de seguretat i medi ambient com a raons per prohibir-ne la pujada.

Una vegada desapareguin els últims turistes sobre la superfície del gran monòlit, demà mateix ja es començaran a desmuntar les estructures que en facilitaven l'escalada fins al cim.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut