Llargues cues per fer-se proves PCR i d'antígens abans de les trobades nadalenques

Cues per fer-se la PCR o el test d'antígens als laboratoris privats abans de Nadal

Els experts adverteixen que donar negatiu no és una garantia total i que després de fer-se les proves cal aïllar-se fins a la trobada amb familiars
Redacció
TEMA:
Coronavirus

Pocs dies abans de l'inici de les festes de Nadal, la demanda per fer-se una PCR o un test d'antígens no para de créixer. Davant dels laboratoris privats s'hi fan llargues cues cada dia, tot i que les autoritats sanitàries recorden que donar negatiu en aquestes proves no significa estar lliure de perill, sobretot si la persona no s'aïlla fins al moment de la trobada familiar.

Malgrat les cues, la gent espera amb paciència per fer-se les proves per poder trobar-se amb familiars amb més seguretat.
 

També hi ha qui es fa la prova perquè viatja per Nadal i el lloc de destinació ho exigeix, com és el cas de les Balears, on viatja la Patricia Sorroche amb la seva família per visitar avis i cosins:

 

"Hem vingut a fer-nos les PCR perquè viatgem a les Balears, a Eivissa, i necessitem tenir-la feta amb una validesa de 72 hores amb resultat negatiu. Anem a casa dels avis i dels cosins, que fa més d'un any i mig que no veiem."

 

Els laboratoris privats han vist multiplicar-se la demanda de proves

 

En aquest cas no s'aïllaran fins al moment del vol perquè consideren que no tenen cap sospita d'estar infectats. Altres persones, com la jove Coral Garriga, sí que pensa tancar-se a casa des del moment de fer-se la prova i fins al sopar de la nit de Nadal, per por de contagiar persones de risc:

 

"Em faig la prova per poder anar a casa de la meva tieta i el meu tiet aquest Nadal i no contagiar-los, si és que tinc la Covid, perquè són persones de risc. Fins aleshores estaré tancada a casa"

 

Algunes persones es fan les proves per poder viatjar per Nadal

 

També hi ha persones com el Miguel Palmarola, que es fan la prova a les portes de Nadal perquè han notat algun símptoma i vol garanties abans del sopar del 24:

 

"Fa dies que tinc una mica de febre i mal de cap. No he estat en contacte amb cap positiu i a vegades tinc al·lèrgia. Però com que són aquestes dates, prefereixo fer-me la prova."

 

 

En el Centre Mèdic CMIP de l'Eixample, els pacients s'han multiplicat per sis en el darrer any i han habilitat dues cues, per als pacients que es volen fer la PCR i els del test ràpid. L'espera, de totes maneres, és llarga. En Júlio Álvarez s'ho agafa amb paciència:

 

"He vingut amb temps perquè ja havia vist als diaris que aquests dies hi ha molta cua. Portem una hora esperant. Paciència. Un cop sapiguem els resultats ens podrem plantejar el Nadal amb més tranquil·litat."

 

Entrega de resultats al centre Unilabs de la Meridiana

 

Els experts adverteixen, en tot cas, que les proves amb resultat negatiu poden donar una falsa sensació de seguretat, perquè el virus pot estar latent el dia de la mostra i manifestar-se dies després.   

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19 Nadal
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut