Jordi Cuixart torna a la presó de Lledoners després del seu primer permís (Arxiu)

Cuixart critica la "lluita partidista" i demana "generositat" als independentistes

El líder d'Òmnium rebutja un indult i "qualsevol xantatge, per molt que pretengui condicionar un permís"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Jordi Cuixart

Jordi Cuixart critica la manca d'unitat de l'independentisme en una carta que ha enviat als socis d'Òmnium Cultural des de la presó de Lledoners. A la carta, Cuixart es lamenta de manera contundent de "la falta de sentit d'estat i la lluita partidista" que han protagonitzat els darrers dies els partits independentistes.

Pel president d'Òmnium, "la gent hi és", però alerta que "no es poden generar frustracions" que condueixin a "una desorientació permanent". Fa una crida a la generositat dels representants polítics, perquè el problema no són les eleccions, diu, sinó la lluita partidista.

"El problema no són les eleccions, sinó la falta de sentit d'estat i la lluita partidista. Que la repressió busca dividir els qui lluiten és un dels principals aprenentatges d'aquests darrers anys."

També afirma que Òmnium seguirà pressionant per a la "resolució democràtica del conflicte", amb "la fi de la repressió i l'amnistia de tots els presos polítics, exiliats i represaliats". Diu que treballarà sempre buscant "grans consensos", sense renunciar al diàleg mentre l'Estat "alteri majories democràtiques i vulneri drets humans".

La carta de Jordi Cuixart es fa pública l'endemà que la Fiscalia rebutgés concedir-li un altre permís, de tres dies, al·legant que és "prematur" i que no mostra penediment.

"Seguirem pressionant per a la resolució democràtica del conflicte, amb la fi de la repressió i l'amnistia de tots els presos polítics, exiliats i represaliats. Òmnium sempre treballarà pels grans consensos, per ser més i més determinats sense deixar-nos ningú pel camí."


A banda d'agrair les mostres de suport durant el seu primer permís penitenciari, Cuixart recalca que rebutja l'indult i qualsevol mesura o xantatge que impliqui renunciar a la lluita per l'autodeterminació.

"Poder abraçar família i amics en llibertat ha estat un plaer enorme, ens ha permès carregar piles i aferrar-nos més fort que mai al convenciment que el que estem fent té tot el sentit del món perquè ho estem construint plegats."

"Rebutgem l'indult i qualsevol mesura o xantatge, per molt que pretengui condicionar un permís, que impliqui renunciar a la lluita per l'autodeterminació mitjançant l'exercici de drets fonamentals."

Cuixart es refereix així a l'oposició de la Fiscalia a la petició que ha fet per tenir un permís de tres dies, per "prematur" i per "manca de penediment".

ARXIVAT A:
Jordi Cuixart Òmnium Cultural Procés català Judici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut