Sànchez i Cuixart sortiran de la presó per treballar i fer voluntariat (ACN)
Sànchez i Cuixart sortiran de la presó per treballar i fer voluntariat (ACN)
Sant Joan de Vilatorrada

Cuixart i Sànchez sortiran per treballar i fer voluntariat en els pròxims dies

El president d'Òmnium sortirà cinc dies, entre setmana, i l'expresident de l'ANC, tres

RedaccióActualitzat

La junta de tractament de la presó de Lledoners ha aprovat flexibilitzar el segon grau penitenciari de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Cuixart podrà sortir nou hores i mitja al dia, cada dia entre setmana, per treballar i fer voluntariat. Per la seva banda, Sànchez podrà sortir onze hores al dia tres dies a la setmana per fer tasques de voluntari. Tots dos hauran d'anar a dormir a la presó.

La junta ha aprovat concedir-los l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari. Tot dos ho havien sol·licitat

Cuixart desenvoluparà l'activitat laboral en una empresa propietat seva, especialitzada en el disseny i la producció de maquinària industrial per a envasats. També farà una tasca solidària en una organització sense ànim de lucre. 

Sànchez, per la seva part, exercirà el voluntariat en una fundació d'àmbit educatiu. 

Qui també presentarà la petició emparant-se en el 100.2 és l'exconseller Joaquim Forn. Segons els seus advocats, des de dimarts Forn ja té els papers a punt, amb una oferta laboral inclosa.
 

La Fiscalia pot presentar-hi recurs

La sortida es pot aplicar de forma immediata, però cal comunicar-la obligatòriament a la jutgessa de vigilància penitenciària, que ha de decidir si la ratifica o no.

La Fiscalia pot recórrer la mesura, tot i que això no en paralitza l'aplicació. Si fos el cas, l'Audiència de Barcelona és qui resoldria el cas en última instància.

Sànchez i Cuixart sortiran de la presó diversos dies a la setmana, però hauran d'anar-hi a dormir


L'article 100.2 està a mig camí entre el segon grau penitenciari, que és el més generalitzat i permet sortir de permís 36 dies cada any si s'ha complert una quarta part de la condemna, i el tercer grau, que permet anar a la presó només a dormir.

S'aplica majoritàriament a presos que tenen el segon grau, com és el cas tant de Sànchez com de Cuixart, i permet que el pres es vagi incorporant progressivament al medi obert. De mitjana, uns 400 interns passen per aquesta situació cada any.

Tant Sànchez com Cuixart van tenir fa uns dies un permís penitenciari ordinari de 48 hores, al qual van poder accedir després d'haver complert, a mitjans de gener, una quarta part de la condemna de 9 anys de presó per sedició.
 

Òmnium: "Cuixart segueix complint la condemna"

Després de saber-se la decisió, Òmnium Cultural ha destacat que el president de l'entitat "segueix complint íntegrament la condemna" del Suprem "sense renunciar a cap dels drets que li corresponen com a pres polític". 

Òmnium comenta que sortir de la presó unes hores de dilluns a divendres fent tasques "d'àmbit social i laboral" és "una via més de compliment de la condemna" i remarca que "en cap cas aquestes tasques suposen un benefici penitenciari" perquè Cuixart "continuarà dins la presó la major part del dia".
 

 

ARXIVAT A:
JuntsJordi SànchezJordi CuixartÒmnium CulturalANCJudici procés
Anar al contingut