Jordi Cuixart, en una imatge d'arxiu

Cuixart: "Sànchez i jo som els únics a la UE per a qui Amnistia demana l'alliberament"

En una carta als socis d'Òmnium, Cuixart afirma que la condemna al Suprem "criminalitza la protesta i la desobediència civil"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Jordi Cuixart

Jordi Cuixart, condemnat a nou anys de presó en el judici del procés, contraposa l'estat espanyol davant el mirall d'Amnistia Internacional. En una carta enviada als socis d'Òmnium, Cuixart destaca les conclusions d'Amnistia sobra la sentència i afirma que ell i Jordi Sànchez són els únics ciutadans de tota la Unió Europea per a qui l'entitat més important en la defensa dels drets humans demana l'alliberament immediat:

"En Jordi Sànchez i jo som els dos únics ciutadans de la Unió Europea per a qui Amnistia Internacional en demana l'alliberament immediat. Paradoxalment, la repressió d'un Estat que vulnera la legislació internacional en matèria de drets humans s'ha convertit en el nostre principal aliat"

A la carta, Cuixart afirma que la condemna al Suprem "criminalitza la protesta i la desobediència civil".

Tot i la sentència i la situació dels presos, el president d'Òmnium manté la seva crida al diàleg amb l'Estat però posa com a condició que s'acabi la repressió de l'independentisme:

"Sí, en un escenari amb presos polítics el diàleg és possible, però incompatible amb la repressió. La violència d'Estat ha de deixar lloc a la paraula. La nostra generositat és una interpel·lació a la responsabilitat dels poders de l'Estat"

Sobre aquesta repressió, Cuixart afirma que busca generar por, però que cada vegada és menys efectiva:

"La desmesura de la justícia, les amenaces permanents, la violència institucional i la sentència cerquen estendre la por per escampar la sensació que el canvi és impossible. Però la presa de consciència col·lectiva fa que cada dia els seus efectes siguin menors i, possiblement, és aquest i no cap altre el gran pas de gegant que estem fent com a societat"

A la carta, el líder d'Òmnium demana mantenir la mobilització al carrer per forçar un escenari de diàleg:

"És evident que no ho podem deixar tot només en mans dels partits polítics i les institucions. No hi ha victòries petites, i avui sabem que la mobilització constant és la principal garantia a una resolució democràtica"

ARXIVAT A:
Jordi Cuixart Òmnium Cultural Judici procés
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut