D'activista a política: la revelació demòcrata Ocasio-Cortez i Colau, juntes als EUA

L'alcaldessa de Barcelona fa una xerrada amb la jove que va guanyar contra pronòstic un veterà dels demòcrates a Nova York
Xesco Reverter Actualitzat
TEMA:
Estats Units

Ada Colau i l'estrella política del moment als Estats Units han compartit xerrada a la Universitat de Nova York aquest dilluns a la matinada. Dues activistes de carrer que han fet el pas a la primera línia política.

Es tracta d'Alexandria Ocasio-Cortez, una joveníssima activista demòcrata que va guanyar fa tres setmanes les primàries demòcrates per un humil districte de Nova York. Ho va fer amb aquest vídeo de campanya.

 

Va derrotar contra pronòstic un veterà del partit, i això, juntament amb el seu discurs d'esquerres radical, l'ha catapultada a ser considerada la gran revelació d'aquest any electoral als Estats Units.
 
28 anys i molts punts, al novembre, de convertir-se en la congressista més jove de la història del país. Allà on va, arrossega atenció mediàtica i seguidors, amb fam de nous líders que defensin autèntics valors progressistes i que defensin la gent del carrer. Una mica com una altra activista reconvertida en alcaldessa, Ada Colau.

 

No es coneixien però han acceptat fer una xerrada a la universitat perquè tenen moltes coses en comú: origen no privilegiat, són combatives, molt d'esquerres i enemigues de l'"statu quo" polític i econòmic.

Ocasio-Cortez, candidata demòcrata del districte 14 de Nova York, defensa que als Estats Units no hi ha un partit o moviment que lluiti per unes condicions mínimes de vida exigibles.

"En una societat moderna, pròspera i ètica, ningú hauria de ser tan pobre que no hi pogués viure. I, ara com ara, als EUA no hi ha una estructura, partit o moviment que lluiti pel nivell mínim de dignitat social que hi hauria d'haver."

 

Segons ha defensat Colau, la distància entre les institucions i la ciutadania és el que precisament la va fer guanyar.

"Nosaltres vam guanyar també, jo crec, per aquest divorci, i per aquesta separació entre les institucions i la ciutadania. Tant Alexandria com jo som exemple d'aquest moviment plural que ara també arriba a les institucions perquè creiem que és el nostre moment."

Colau i Ocasio-Cortez també tenen un altre objectiu comú: el de feminitzar la politica de forma urgent i contundent. Només així, creuen, s'ajudarà a frenar el declivi que viu la legitimitat del sistema demòcratic al s. XXI.

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut