Andreu Buenafuente, Alba Flores, Pedro Almodóvar i Isabel Coixet, alguns dels firmants de la carta a Sánchez (Europa Press/EFE)

D'Almodóvar a Buenafuente: la cultura demana a Sánchez un embargament total d'armes a Israel

269 personalitats del món de la cultura, entre les quals hi ha noms com els d'Alba Flores, Isabel Coixet o Sergi López, firmen una carta enviada al president del govern espanyol
Redacció Actualitzat
TEMA:
Guerra a Gaza

"Li demanem que prengui mesures per imposar un embargament integral d'armes a Israel."

Aquesta és la principal demanda de les 269 personalitats de la cultura en l'àmbit estatal que han firmat una carta adreçada al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, recollida per elDiario.

Els signants recorden que Espanya s'ha posicionat "a favor de la pau i del poble palestí", però asseguren que "no n'hi ha prou".

"Mentre Espanya segueixi tenint relacions militars amb Israel, seguirà sent còmplice d'aquesta massacre."

La carta diu que el govern de Sánchez "ha de fer molt més pels drets del poble palestí i del poble libanès" i assevera: "La història ens jutjarà per les nostres accions en moments com aquest."
 

El comerç d'armament amb Israel no es va aturar el 7 d'octubre

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat en diverses ocasions que les exportacions d'armes a Israel des d'Espanya es van aturar el 7 d'octubre del 2023, quan va començar la guerra a Gaza.

Tanmateix, segons investigacions del Centre Delàs, hi ha hagut exportacions posteriors que havien estat aprovades amb anterioritat al 7 d'octubre. També s'ha produït el trànsit d'armament per territori espanyol destinat a Israel.

A més, Espanya ha seguit comprant material militar a Israel per valor de més de 1.000 milions d'euros, segons el mateix centre.

Sobre aquest fet, la carta expressa que "el trànsit d'armes i combustible militar pel nostre territori i la compra de material militar contribueixen a perpetuar l'ocupació i a finançar un genocidi sobre el poble palestí".
 

269 firmants del món de la cultura estatal i catalana

Entre els noms que firmen la carta adreçada a Sánchez n'hi ha de rellevància internacional com Alba Flores, Pedro Almodóvar, Juan Diego Botto o Isabel Coixet.

A la llista de 269 personalitats culturals hi apareixen professionals destacats del món del cinema, la música, el teatre i les indústries culturals en general.

La firmen, també, Andreu Buenafuente, Sílvia Munt, Vicky Peña, Lluís Pasqual, Àlex Rigola, Carlos Cuevas, Jaume Roures, Lluís Llach, Marc Giró, Sergi López o Miki Esparbé, entre d'altres.

ARXIVAT A:
Israel Pedro Sánchez Guerra a Gaza
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut