Danone es vol emportar la producció de Parets a les plantes de Madrid i València
La direcció ha comunicat als sindicats els plans, que també inclouen portar a Bèlgica la part de productes vegetals i que representa un 10% del total
Dues setmanes després d'anunciar el tancament de la planta de Parets del Vallès, Danone ha explicat als sindicats on es vol emportar la producció: tot el que es fa amb llet de vaca es repartirà entre les fàbriques que té a Madrid i Aldaia, al costat de València, mentre que el 10% que correspon a productes vegetals anirà a Bèlgica. Fa anys que la planta belga de Gant es dedica als productes Alpro, propietat de Danone.
L'empresa ho ha avançat als sindicats durant la reunió del comitè intercentres. "No esperàvem que parlessin obertament de deslocalització", ha dit a l'ACN el president del comitè a Parets, Jordi Barragan.
Des de Danone asseguren que mantindran a Catalunya les oficines i el centre de recerca de Barcelona, i la planta on envasa l'aigua Font Vella, a Sant Hilari Sacalm, a la Selva.
Mentre l'empresa i els sindicats estaven reunits, prop d'una cinquantena de treballadors s'han concentrat a les portes de l'hotel on es feia la reunió amb xiulets, timbals i pancartes. La policia els ha fet fora en menys de mitja hora per petició de la direcció de l'establiment.
Poques prejubilacions
L'empresa argumenta el tancament de la fàbrica de Parets per motius organitzatius i de caiguda de la venda dels productes que s'hi fan.
El comitè manté que la planta de Parets pot continuar funcionant: "Podrien portar aquí la fabricació d'altres productes en comptes de venir i disparar-nos", ha dit Barragan, que lamenta que "l'empresa no té gens d'interès a buscar una solució".
Després que Danone hagi plantejat moure la producció a Madrid o Aldaia, Barragan ha apuntat que caldrà obrir l'escenari de les recol·locacions durant els pròxims dies, i preveu que seran converses "molt complicades" perquè, dels 157 treballadors, només una trentena tenen més de 55 anys i poden aspirar a una prejubilació.
De la resta, una quarantena són més joves de 40 anys, mentre que el gruix de la plantilla el formen gent d'entre 40 i 55 anys, "una edat molt difícil per trobar feina".
- ARXIVAT A:
- Empresa