Danone vol tancar la planta de Parets del Vallès, amb 157 treballadors
- TEMA:
- Empresa
Danone ha obert el procés de diàleg amb els sindicats per negociar el tancament de la fàbrica de Parets del Vallès, segons han confirmat l'empresa i els sindicats. Hi treballen 157 persones.
La decisió s'explicaria per una caiguda de les vendes dels productes que s'hi fan, bàsicament de marques de lactis com Oikos i Activia i també Alpro, amb base de civada, coco i soja.
Des d'aquesta planta de Parets s'abasteix el mercat espanyol i també s'exporta aproximadament una quarta part del total de la producció, sobretot a Portugal, el Regne Unit i Irlanda.
Danone emmarca la decisió com a "part d'un procés local de racionalització per enfortir la competitivitat de les marques i guanyar eficiència industrial".
L'empresa ha assenyalat que té el compromís de parlar de les opcions per afavorir la reindustrialització de la fàbrica i reduir l'impacte laboral.
"Danone Espanya ha comunicat a la representació legal dels treballadors de Parets del Vallès que, després d'un període profund d'anàlisi, ha pres la decisió d'iniciar un procés de diàleg al voltant de la proposta d'intenció de cessament d'activitat de la fàbrica", segons ha dit la companyia francesa en un comunicat.
Els sindicats ja han rebutjat l'anunci. CCOO ha instat l'empresa a "fer marxa enrere en les seves intencions", alhora que ha reclamat a la direcció que s'assegui a negociar "un pla industrial que garanteixi la continuïtat de l'activitat i els llocs de treball" a la planta.
La Conselleria d'Empresa i Treball de la Generalitat ha mostrat el seu suport als 157 treballadors de Danone i ha assegurat que el Govern treballarà perquè el procés de diàleg "culmini amb el millor escenari possible". El conseller Roger Torrent es reunirà en els pròxims dies tant amb la direcció com amb el comitè d'empresa.
El ministeri d'Indústria ha contactat amb Danone i amb representants sindicals per fer un seguiment del tancament de la factoria. Fonts del ministeri han dit que estan a l'espera de conèixer quin és el projecte de reindustrialització i han assegurat que faran un seguiment per garantir el futur de la planta i dels seus treballadors.
Inversions milionàries
Fa gairebé un any i mig, Danone va celebrar el 40è aniversari de la fàbrica amb anuncis d'inversions per acabar la digitalització dels sistemes operatius. Preveia invertir 6,7 milions d'euros l'any passat, que s'afegirien als milions invertits recentment per crear la nova línia de producció destinada a alternatives vegetals al iogurt.
En el seu moment, Danone va destacar que la planta del Vallès Oriental era "estratègica" i va ser "motor de canvis" per promoure la innovació, sent l'origen de productes com Actimel o Danacol i que era la primera d'Europa a produir en dos circuits diferents productes làctics i alternatives vegetals. Entre els anys 2020 i 2022, s'hi van invertir 16 milions d'euros per consolidar aquests dos circuits.
Fa un any, a la planta de Parets es produïen 132 referències diferents, entre productes làctics i vegetals.
El grup Danone també té una planta on envasa l'aigua Font Vella a Sant Hilari Sacalm, a la Selva.
- ARXIVAT A:
- Empresa