Davant el coronavirus, #buidemlesllibreries

A Twitter ha triomfat la iniciativa de la periodista Anna Guitart que amb el hashtag #buidemlesllibreries anima a la lectura en temps de coronavirus
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Si els lectors no poden venir a la llibreria, la llibreria els porta el llibre a casa. En temps de restriccions de moviments per evitar el coronavirus, les propietàries de La Carbonera, del Poble-sec, han posat en marxa un pla de venda a domicili. Net i segur, fins i tot per a qui quedi confinat a casa.

Carlota Freixenet, llibreria La Carbonera:

 

"Hem decidit descentralitzar la llibreria. Si aquí no es poden aglomerar més de 10 persones alhora doncs farem que la llibreria arribi a més llocs i així només hi ha el contacte entre dues persones. Vam pensar que no podríem cobrar ni pagar el lloguer. Moltes preguntes, i vam pensar: què fem?"

 

Mar Redondo, llibreria La Carbonera:

 

"Després vam dir què passarà amb Sant Jordi, què passa amb tota la resta. Estem en un moment crític."

 

 

 

 

 

A Twitter ha triomfat la iniciativa de la periodista Anna Guitart amb el hashtag "buidem les llibreries" per animar a la lectura en temps de coronavirus.

 

Anna Guitart, periodista:

 

"Aquests dies es parla de paper de wàter. Hem arrasat al supermercat i en canvi ningú parla de les llibreries. Les llibreries estan fent un esforç per estar obertes i estan oferint moltes maneres de portar-nos els llibres a casa."

 

 

És un sector vulnerable però, davant de les dificultats, val més no perdre el sentit de l'humor. La llibreria On the Road no havia fet aquest divendres ni una sola venda, però ens anima a llegir.

 

Ángel Tijerín, llibreria On the Road:

 

"La gent ha d'agafar llibres. Ha d'apagar la tele quan arriba a casa. I sentir el plaer de llegir un llibre i desconnectar de la realitat. El virus avançarà més o menys però el nostre cervell ha d'anar cultivant-se."

 

Mentre algunes llibreries busquen la manera de superar el sotrac per l'alerta pel coronavirus, d'altres, com la llibreria Calders, han decidit tancar a partir de demà i durant els pròxims 15 dies.

 










ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut