Imatge del viatge per l'espai de la moneda de David Bowie (Europa Press)

David Bowie viatja a l'espai en una moneda commemorativa

La Casa de la Moneda Reial britànica llança una moneda en homenatge a l'autor d'"Space Oddity"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Música

El primer senzill de David Bowie, "Space Oddity", ja va situar el compositor i cantant britànic entre les estrelles. El va treure cinc dies abans del llançament de l'Apollo 11, el 1969, que va portar el primer home a la lluna i el va col·locar als primers llocs de les llistes més escoltades.

Però, més enllà d'aquesta cançó, Bowie va continuar el seu viatge intergalàctic musical amb peces com "Starman" o "Life on Mars?".

I aquesta visió de l'espai i la seva admiració pel món exterior ha portat el fabricant de monedes del Regne Unit, The Royal Mint, a fabricar una moneda commemorativa celebrant la carrera de l'iconogràfic Bowie i llançar-la a l'espai.

La moneda ha arribat a 35.656 metres, orbitant l'atmosfera de la Terra durant 45 minuts abans de tornar de forma segura a la Gran Bretanya.

 

 

 

 

 

Aquesta es la primera vegada que una moneda del Regne Unit s'ha enviat a l'espai i la tercera de la col·lecció Music Legend, de la Royal Mint, després de les de Queen i Elton John.

La de Bowie s'inspira en la imatge del músic en l'època en què va viure i gravar a Berlín. El disseny inclou el llamp icònic d'Aladdin Sane.

S'ha fet servir l'última tecnologia i innovadores tècniques de fabricació. El llamp apareix en el número de la moneda d'edició especial i es mostra al costat d'un llaç amb pols d'estrelles per marcar l'efecte brillant, cosa que eleva el nivell de detall de la moneda.

Moneda en homenatge a David Bowie (The Royal Mint)

La directora de la divisió de monedes commemoratives de la casa de la moneda britànica, Clare Maclenna, ha celebrat la moneda d'homenatge a Bowie: "Creiem que encaixa el fet d'enviar aquesta moneda a l'espai i celebrar Starman de la mateixa manera pionera". Ha afegit que "la música de Bowie ha inspirat i influït a generacions de músics i esperem que aquesta moneda sigui apreciada per tots els seguidors de tot el món".

Està disponible en edicions Proof de metall preciós en edició limitada i en edició estàndard Brilliant Uncirculated, disponible en tres cobertes d'estoig diferents i exclusives.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Música
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut