Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya.
Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya.
Barcelona

De Gispert reconeix a Suárez el seu "impuls al reconeixement de la realitat nacional diferenciada de Catalunya"

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha destacat que l'expresident espanyol va materialitzar el restabliment provisional de la Generalitat el 1977 i el retorn del president Tarradellas. La presidenta de la cambra catalana, a més, s'ha referit a Suárez com una figura capital de la Transició que va "personificar i liderar" una Espanya que volia deixar enrere el franquisme i establir els fonaments institucionals per a un sistema democràtic i de convivència.

RedaccióActualitzat
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha expressat el seu condol per la mort d'Adolfo Suárez aquest diumenge als 81 anys arran d'una llarga malaltia neurològica. De Gispert n'ha destacat "el tarannà obert i dialogant, i també la seva visió política", que van ser, segons ha assegurat en un comunicat, "l'impuls al reconeixement de la realitat nacional diferenciada de Catalunya".

Núria de Gispert també li ha reconegut haver materialitzar el restabliment provisional de la Generalitat el 1977 i el retorn del president Tarradellas. La presidenta de la cambra catalana, a més, s'ha referit a Suárez com una figura capital de la transició que va "personificar i liderar" una Espanya que volia deixar enrere el franquisme i establir els fonaments institucionals per a un sistema democràtic i de convivència.
Anar al contingut