Capçalera de la manifestació de Vic
Capçalera de la manifestació de Vic (CCMA)

De "Hasél llibertat" a "prou repressió": l'evolució de la protesta a les pancartes

En les protestes s'han pogut veure pancartes demanant l'amnistia, la fi de la repressió i la fi de la monarquia, entre altres

RedaccióActualitzat

Una nova jornada de protestes, dotze dies després de l'empresonament de Pablo Hásel. S'han convocat manifestacions a Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Sabadell i Vic on hi ha acudit gent de totes les edats. 

Els diversos centenars de persones que s'han aplegat demanen l'alliberament del raper, però també l'amnistia total, la fi de la repressió, la dissolució dels antiavalots i la fi de la monarquia. Durant la jornada s'han pogut veure tot tipus de pancartes amb diferents reivindicacions.

També s'han sentit diferents lemes, com "Sense futur no tenim res a perdre","La policia que fa desnonaments és la mateixa que ara ens pega als carrers" o "Amnistia i llibertat". Alguns també feien reclams en relació a l'habitatge i demanaven la "regulació dels lloguers".

Així doncs, les protestes que en un principi anaven encapçalades per "Pablo Hasél llibertat", ara han pres noves formes i significats. Una evolució que s'ha pogut veure en els missatges de les pancartes.

 

Barcelona

Imatge de la capçalera de la manifestació convocada per diversos col·lectius que ha sortit de plaça Universitat
Capçalera de la manifestació convocada per diversos col·lectius que ha sortit de plaça Universitat (ACN/Martí Codolar)
Capçalera de la manifestació de Sants d'aquest matí
Capçalera de la manifestació de Sants d'aquest matí (ACN- Miquel Codolar)

 

Girona

Pancarta de la manifestació de Girona reclamant l'alliberament del raper

Pancarta de la manifestació de Girona reclamant l'alliberament del raper (EuropaPress/Glòria Sánchez)

Capçalera de la manifestació de Girona reclamant la llibertat
 
Capçalera de la manifestació de Girona reclamant la llibertat (EuropaPress/Glòria Sánchez)

 

Lleida

Pancarta de la manifestació de Lleida on es reclama l'alliberament del raper
Pancarta de la manifestació de Lleida on es reclama l'alliberament del raper (CCMA)

 

Tarragona

Pancarta de la manifestació de Tarragona denunciant la precarietat
Pancarta de la manifestació de Tarragona denunciant la precarietat (CCMA)

 

Vic

Capçalera de la manifestació de Vic
Capçalera de la manifestació de Vic (CCMA)
Pancarta de la manifestació de Vic contra la repressió
Pancarta de la manifestació de Vic contra la repressió (CCMA)


Els joves en les protestes

La diversificació de les protestes ha sigut una tendència en les darreres setmanes de mobilitzacions. Els més joves, el col·lectiu que s'ha fet més present en les manifestacions, explicaven a TV3 que no només han sortit al carrer contra l'empresonament del raper i reivindicant la llibertat d'expressió, sinó que també han sortit per queixar-se de l'atur juvenil i la falta d'oportunitats, entre altres coses.

La majoria no defensen la violència com a opció, però diuen que amb les manifestacions pacífiques no s'aconsegueix res. També creuen que els actes violents els fan persones aïllades i que es parla poc de la repressió policial que hi ha darrere les protestes

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

 

Reivindicacions en diferents formats

Els darrers dies les protestes també s'han traslladat als carrers a través de l'art urbà. El diumenge 27 de febrer, l'artista Roc Blackblock i una desena d'artistes més van fer una acció de protesta a favor de la llibertat d'expressió al parc de les Tres Xemeneies, al Poble-sec barceloní.

Roc BlackBlock, l'artista de qui la Guàrdia Urbana va fer esborrar l'obra amb la cara del rei emèrit, va a pintar de nou la cara del monarca, però en aquesta ocasió acompanyat del dictador Franco i el rei Felip VI. El nou mural, però, va ser sabotejat.

 

A través de la pintura, els artistes urbans van denunciar que pateixen censura i repressió. Blackblock assegurava que fa anys que passa:

"Malauradament, sembla que fins que no entra algú a la presó i es cremen contenidors no es comença a parlar de canviar les lleis, quan en realitat amb Valtònyc ja hi havia sentència ferma."

ARXIVAT A:
Pablo Hasél
Anar al contingut