La família del Maksim puja a la furgoneta amb els Torelló per viatjar cap a Catalunya (CCMA)

De la Garriga a Polònia: el viatge per anar a buscar la família del nen que havien acollit

Mentre el Maksim es queda a Ucraïna per lluitar, demana a la seva família catalana "un últim favor", que vagin a buscar la seva família
TEMA:
Ucraïna

El telèfon va trucar de matinada a casa de la família Torelló, a la Garriga. Era en Maksim, el nen de Txernòbil que durant 10 anys van acollir cada estiu a casa seva: el seu fill ucraïnès.

"Va ser una trucada de comiat, en què ens donava les gràcies per tot el que havíem fet per ell i ens demanava un últim favor: que anéssim a buscar la seva dona i els seus fills i ens els emportéssim a casa."

Joan Carles Torelló i els seus dos fills, Marc i Roger, no ho van dubtar ni un segon. Es van posar en marxa cap a Polònia.

A l'estació polonesa de Przemysl, on centenars de refugiats ucraïnesos arriben fugint de la guerra, hi havien arribat, esgotats després de dos dies de viatge, la Vladislava, la dona d'en Maksim, i els seus dos fills, molt petits.

El Maksim la va convèncer perquè fugís amb les criatures de Dnipró quan la ciutat estava a punt de ser atacada. Havien de trobar un lloc segur i, mentre ell s'ha quedat per lluitar, els ha confiat a la seva família de la Garriga.

El desig del Joan Carles és "que s'acabi la guerra i el Maksim pugui tornar amb nosaltres". "Així tindríem la família al complet", diu abans d'arrencar la furgoneta de camí cap a Catalunya.

Recupera la crònica de l'equip de TV3 desplaçat a la frontera amb Polònia, que ens fa arribar aquesta història:

ARXIVAT A:
Ucraïna Refugiats
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut