Madrid

De la Vega: "El govern no és partidari de prohibir els toros sinó de triar en llibertat"

La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha dit que el govern no és partidari de "prohibir", sinó que es triï "en llibertat", en al·lusió a la decisió adoptada pel Parlament de Catalunya de debatre la prohibició de les corrides de toros. No obstant això, De la Vega ha dit que "respecta" el que ha decidit la cambra catalana i ha destacat que caldrà esperar el resultat d'aquest tràmit amb "normalitat democràtica", ja que és una decisió que competeix al Parlament. La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha advocat per la seva banda perquè no es tregui als catalans l'oportunitat de poder gaudir d'un "patrimoni cultural", i ha afirmat que hi ha persones "a les quals la llibertat els molesta molt".

Actualitzat
Preguntada sobre la tramitació al Parlament català de la iniciativa legislativa popular (ILP) que planteja suprimir les corrides de braus, De Cospedal ha dit que "un dels avantatges més importants que té viure en una societat democràtica és que les democràcies garanteixen la llibertat, igual que garanteixen el nostre patrimoni cultural i artístic".

Segons De Cospedal "això és una cosa tan senzilla com defensar les manifestacions culturals que són de tots, i les corrides de toros són una manifestació cultural més". Segons el seu parer, "hi ha una cosa molt senzilla, i és que a aquell a qui no li agradin, que no assisteixi a les corrides de braus, però que no tregui l'oportunitat als catalans -que hi ha molts aficionats-, de poder gaudir d'una part del que és patrimoni cultural també de Catalunya".

La secretària general del PP ha afegit que "s'hauria de poder anar a les corrides de toros, que alguns els diuen la 'Festa Nacional', i a altres potser els molesta que els diguin la 'Festa Nacional', però no deixa de ser part del nostre patrimoni cultural i artístic". No obstant això, ha advertit que "hi ha moltes persones a les quals la llibertat els molesta molt i sempre estan intentant posar barreres al camp i evitant o fent que els altres no puguin gaudir d'allò que han gaudit sempre". En aquest sentit, De Cospedal ha insistit en la seva consideració que a aquell "a qui no li agradin les corrides de toros ho té molt fàcil: que no hi vagi".
Anar al contingut