Les oficines de WeWork a San Francisco, als Estats Units (Reuters / Kate Munsch)

De l'ascens meteòric a la fallida: l'empresa de coworking WeWork es declara en bancarrota

L'empresa mirarà de mantenir obertes les més de 700 oficines que té a tot el món, també a Barcelona
Actualitzat
TEMA:
Teletreball

L'empresa de coworking WeWork, que havia arribat a estar valorada en 47.000 milions de dòlars, s'ha declarat en fallida. La firma nord-americana, que ofereix espais de treball compartit, arrossegava problemes financers des de feia anys i suma un deute situat entre els 10.000 i els 50.000 milions de dòlars.

La companyia ha anunciat en un comunicat que s'acull al capítol 11 de la llei de bancarrota dels Estats Units davant d'un tribunal de Nova Jersey.

Això significa que SoftBank, el grup tecnològic japonès que posseeix al voltant del 60% de WeWork, admet que l'empresa no pot sobreviure, llevat que renegociï els costosos lloguers que paga pels espais d'oficina.

L'empresa ha aclarit que la decisió d'acollir-se a la llei de bancarrota no afectarà les franquícies de WeWork fora dels Estats Units i el Canadà i ha dit que espera poder continuar les operacions a nivell global.

Al mateix comunicat, la multinacional deixa clar que els seus espais continuen oberts i operatius. En té més de 700 a tot el món. A Barcelona hi té diversos espais.  


Un unicorn valorat en 47.000 milions 

En el món de les finances, els unicorns són empreses emergents, start-ups, que es valoren en més de 1.000 milions de dòlars. WeWork va multiplicar per 47 aquesta xifra. 

L'empresa va ser fundada el 2010 per l'excèntric empresari israelià Adam Neumann i va redefinir el sector de les oficines a escala mundial.

Va tenir un meteòric ascens, que va arribar al cim el 2019: va arribar ser la start-up més valorada dels Estats Units. I, després, el 2020, va arribar l'espectacular caiguda.

El principal motiu va ser la pandèmia del coronavirus, quan el model de teletreball va popularitzar-se arreu, en detriment dels espais de treball compartit. 

D'aquest declivi se n'han fet diversos documentals i fins i tot una sèrie, "We Crashed".  

En el que va d'any, les accions de WeWork han caigut al voltant del 98%. Els problemes financers de WeWork rauen en uns preus de lloguer de les oficines pels núvols, i clients corporatius que cancel·len a causa d'una tendència dels empleats a treballar des de casa.

Tot i que WeWork va tenir un cert èxit a registrar grans conglomerats com a clients, molts dels seus clients són start-ups i empreses més petites, que han reduït la seva despesa a mesura que la inflació s'ha disparat i les perspectives econòmiques han empitjorat.

Un altre dels problemes amb què s'ha trobat la start-up és que les empreses immobiliàries que abans només oferien contractes de lloguer a llarg termini van començar a oferir arrendaments curts i flexibles per fer front a la recessió del sector d'oficines.

 

ARXIVAT A:
Teletreball Empresa
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut