Una de les imatges que l'artista israelià Shahak Shapira ha fet servir per a "Yolocaust" (http://yolocaust.de)

Debat per les selfies al Memorial de l'Holocaust de Berlín

Un artista israelià denuncia amb uns muntatges a partir de selfies reals la banalització de l'espai
Redacció Actualitzat

Turistes fent-se fotos al Memorial de l'Holocaust de Berlín. Les més de 2.700 lloses de formigó que van dissenyar Peter Eisenman i Buro Happold atreuen els turistes i són, segurament, un dels llocs més fotografiats de la capital alemanya. Sovint, les imatges són selfies, autofotos en què el que menys importa és el sentit que té l'espai.

Això és el que denuncia un artista israelià, que ha aixecat controvèrsia amb un projecte d'internet que fa un toc d'atenció sobre aquest ús. A "Yolocaust", Shahak Shapira mostra les fotos de turistes penjades a les xarxes socials però, si el cursor passa per sobre la imatge, en canvia el fons i ja no és del monument sinó dels camps d'extermini nazis, ja siguin supervivents famèlics o cadàvers amuntegats.

Al seu perfil de Facebook, Shakah Shapira explica que li ha cridat l'atenció el fenomen, que, segons remarca, banalitza l'espai.

 

L'artista creu que aquestes fotos mostren una falta de respecte per les víctimes:

"No hi ha cap fet històric comparable amb l'Holocaust. Ets tu qui ha de decidir com comportar-se en el Memorial que recorda la mort de 6 milions de persones".

L'autor, que retirarà les fotos de les persones que apareguin al projecte i es penedeixin de la seva actitud, ha dedicat "Yolocausat" al seu "neonazi preferit", el líder d'Alternativa per Alemanya, Björn Höcke, que va causar polèmica quan va qualificar de "vergonya" el monument de record dels jueus assassinats.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut