Declara el policia de la puntada de peu voladora de l'1-O a l'IES Pau Claris
L'escala de l'IES Pau Claris de Barcelona en en moment en què l'agent salta per donar el cop de peu
Barcelona

Es nega a declarar l'agent de la puntada de peu voladora de l'1-O a l'IES Pau Claris

El 2018 va negar que hagués estat ell, però una investigació d'Irídia corroborada pels Mossos el va incriminar

RedaccióActualitzat

Aquest divendres estava citat a declarar al jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona l'agent de la Policia Nacional investigat per una puntada de peu molt agressiva als votants del referèndum de l'1-O.

Va ser a l'escala de l'Institut Pau Claris de Barcelona, una intervenció policial dels antiavalots que va ser una de les més intenses i polèmiques d'aquell dia per intentar evitar les votacions.

Es tracta de l'agent identificat amb el número 5U495, que ja va declarar el 2018 pel que va passar aquell dia, i que va negar ser l'autor de la puntada de peu.

Però un informe pericial dels Mossos demanat pel jutjat va corroborar una investigació prèvia del centre Irídia que l'identificava com l'agent que va saltar dels graons per agredir amb la bota un dels concentrats.

S'ha negat a declarar

Aquest divendres, però, l'agent investigat s'ha negat a declarar, i no ha respost preguntes ni del jutge, ni del fiscal ni de la seva defensa. És la primera vegada que això passa amb els agents investigats per l'1-O.

L'advocacia de l'Estat ha qüestionat l'informe pericial dels Mossos i ha aconsellat a l'agent que no declarés. 

També han declarat els dos pèrits dels Mossos que van elaborar l'informe, i un altre agent investigat, el 5U424, per l'agressivitat amb què va tractar una dona al mateix lloc i el mateix dia.

Aquest segon agent, que va llançar una dona escales avall, també s'ha negat a declarar.

Actuació policial a l'Institut Pau Claris de Barcelona, el dia del referèndum
Actuació policial a l'Institut Pau Claris de Barcelona el dia del referèndum

Mapa interactiu: memòria audiovisual de l'1-O

L'informe dels Mossos també acusa el primer antiavalot d'haver agredit una altra dona. Al Pau Claris també va ser on va perdre l'ull Roger Español per una bala de goma.

A un dels tres agents que van declarar el setembre del 2018 ja l'havien investigat prèviament per la seva presumpta actuació "indiscriminada i desproporcionada" aquell dia a l'Escola Mediterrània.

El jujat 7 de Barcelona investiga un total de 63 agents, 58 dels quals són policies nacionals, i hi ha 127 persones lesionades aquell dia que s'han personat com a acusació.

Aquest jutjat instrueix 28 peces sobre l'1-O, una sobre la direcció i la coordinació policial d'aquell dia i 27 per cadascun dels col·legis electorals, on hi va haver un total de 315 lesionats.

'La gent de l'escala' de l'Institut Pau Claris de Barcelona, el dia del referèndum de l'1-O
"La gent de l'escala" de l'Institut Pau Claris de Barcelona el dia del referèndum de l'1-O
ARXIVAT A:
Referèndum 1-OPolicial
Anar al contingut