El judici a l'Audiència de Barcelona contra l'acusat de la mort de la parella (ACN/Pol Solà)

Declaren culpable l'acusat d'assassinar una parella de persones grans a Barcelona

Mentre s'espera que el jutge dictamini la pena, la Fiscalia demana presó permanent revisable pels dos assassinats
Redacció/Agències Actualitzat
TEMA:
Policial

Declarat culpable per unanimitat l'acusat de matar dues persones grans al seu pis de Barcelona l'agost de 2019. Així ho ha comunicat l'Audiència de Barcelona en el veredicte que ha emès aquest dissabte, que conclou que l'home va aprofitar la relació comercial que tenia amb el matrimoni per vendre'ls productes relacionats amb la salut, estafar-los, robar-los diners i agredir-los mortalment quan van descobrir l'engany.

L'acusat havia negat "rotundament" els fets i havia afirmat que les víctimes "eren bellíssimes persones".

Amb el veredicte del jurat, el jutge haurà de determinar ara la pena. La fiscalia li demana presó permanent revisable per als dos assassinats i 12 anys i 7 mesos de presó pels delictes d'estafa i robatoris amb violència. 


L'acusat sempre ha negat els fets

El mateix acusat va explicar que la parella va donar-li joies d'or perquè les vengués. La relació amb ells es va trencar, segons ell, quan va dir que l'havien "posat en un compromís" en demanar-li que els ajudés a vendre i buidar el pis on vivien per anar a una residència.

Ell sempre havia negat que s'hagués aprofitat d'ells per lucrar-se i, especialment, arran de la preocupació que el marit tenia per la salut de la seva dona. Els va vendre somiers, pomades o una gerra d'aigua especial. 

També va dir que no recordava haver donat d'alta la targeta de crèdit de les víctimes en una plataforma de transaccions financeres en línia per fer-se transferències al seu propi compte.

El processat ha relatat que el darrer cop que va veure la parella va ser l'estiu de 2019. Diu que va deixar-los de trucar de forma sobtada a partir del 12 d'agost perquè el van posar "en un compromís" quan el marit li va demanar que l'ajudés a buidar el pis on vivien i vendre'l i també a vendre una finca que les víctimes tenien al nord d'Espanya. 


El mòbil apagat el dia del crim

L'home explica que s'hauria pres una pastilla de burundanga quan la policia ja estava a casa seva i que el va deixar somnolent. 

Va apagar el mòbil durant més de tres hores el dia en què les acusacions sostenen que va tenir lloc el crim, el 16 d'agost. Ha dit que la bateria del terminal no funcionava bé.

La Fiscalia demana per a l'acusat dues penes de presó permanent revisable per cadascun dels assassinats, amb traïdoria i acarnissament per a la facilitació i evitació del descobriment de la comissió d'un altre delicte.

A més, suma dos anys i set mesos de presó per un delicte continuat d'estafa i deu anys més per dos delictes de robatori amb violència.

També demana que s'indemnitzi el fill de la parella amb 300.000 euros i a cadascuna de les dues netes amb 100.000 euros pels perjudicis i danys morals causats. 

ARXIVAT A:
Policial Mossos d'Esquadra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut