Delafé visita casa per casa els seus fans davant la impossibilitat de fer concerts

El músic barceloní Delafé ha emprès una croada original i, a més, en bicicleta: visita personalment, casa per casa, els fans

RedaccióActualitzat

Si el públic no pot anar-te a veure a un concert, porta el concert a casa seva. El músic Delafé ha plantat cara a les dures mesures que està afrontant el sector cultural amb una imaginativa iniciativa: anar porta per porta a visitar els seus fans per poder seguir en contacte amb ells i, de pas, seguir tenint ingressos econòmics, perquè els ven una "totebag", un dels productes de marxandatge que promocionen el seu nou disc, "Hay un lugar", en el qual hi ha imprès el títol d'una de les cançons "Mucho, mucho, mucho".

Òscar D'Aniello, que així és com s'anomena l'ànima de Delafé, arriba en bicicleta i, amb les malles i el casc posats, truca a la porta del fan que li ha enviat un correu prèviament. Xerra amb ell una estona, rapeja un vers d'alguna de les seves cançons, i ven les bosses que porta a la motxilla.  

Delafé explica que ha adaptat el que ja feia als concerts: "Quan acaba el concert, baixo de l'escenari i venc jo el marxandatge, parlo amb el públic, estic amb ells, els firmo, comentem el concert... I ara és diferent, ho faig porta per porta". Assegura que així té "la gran sort de conèixer gran gent" que l'"estima" i que el "cuida superbé".

"És una experiència que m'està omplint molt perquè porto un any molt aïllat i tornar a tenir contacte amb ells és meravellós."

Però, a més, els afortunats fans que el rebin a la porta de casa, sortiran en el seu pròxim videoclip. Mòbil en mà, Delafé, els grava unes imatges a la porta de casa amb un cartell en què hi ha impresa una part de la cançó "Estonosetermina". La seva intenció és que el videoclip reculli una part dels moments que ens està fent passar el coronavirus, els confinaments a casa, però també els moments d'alegria que troben els seus seguidors.

"Això és fruit de la frustració de no poder fer concerts, de les ganes d'estar amb el públic, amb la gent i també per una necessitat econòmica de portar ingressos a casa."

D'Aniello recorda que "la majoria del temps estem treballant sense cobrar perquè estem component, escrivint lletres, a l'estudi... però això no genera ingressos". El que dona ingressos és "fer música en directe" però ara no ho pot fer: "Només he pogut fer un concert en tot l'any".

I entre les sensacions dels fans que li obren la porta, cares de sorpresa per veure el músic al qual admiren, agraïment... "T'imagines que xulo serà quan puguis tornar a fer concerts i ens vegis entre el teu públic, a nosaltres i a totes les persones que has visitat i que ara coneixes personalment?" li diu una de les seves seguidores a la porta de casa, al carrer Sepúlveda de Barcelona. I l'Òscar D'Aniello, Delafé, els rapeja un tros de la cançó "Lo más bonito del mundo".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by delafē (@delafe_music)

 

Delafé, amant del ciclisme, s'ha pres el projecte també com un repte. Va casa per casa amb la seva bicicleta i en només una setmana ja ha fet més de 600 quilòmetres. Aquesta és una de les rutes que pot fer només en un sol dia:
 

 

 

"El meu sector està passant una situació superdelicada, perquè moltes famílies depenen del sou del músic i no està cobrant", diu Delafé, que assegura que se sent feliç i útil: "Útil perquè estic portant ingressos a casa, estic anant en bici, que m'encanta, i estic en contacte amb el meu públic."

"A casa ja estava enfilant-me per les parets. Crec que hem de reinventar-nos d'alguna manera, i això ha estat una idea boja que vaig tenir però que estic veient que està sent superpositiva."

Delafé considera que està "fent una cosa molt artística que és aprofitar per fer un videoclip": "I tot això tan positiu fa molta falta en temps de coronavirus."

ARXIVAT A:
Coronavirus Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut