Dolores Delgado, en la compareixença al Congrés (Efe)

Delgado sobre el cas Villarejo: "Soc víctima del xantatge de la dreta"

Actualitzat

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha comparegut al Congrés per explicar les gravacions filtrades de la seva conversa amb l'excomissari Villarejo en un dinar l'any 2009.

Ho ha fet després de ser reprovada al Congrés i també al Senat, i després que el PP i Ciutadans insistissin en la seva dimissió.

La ministra ha assegurat que no pensa claudicar davant el xantatge i que no ha mantingut cap relació professional amb qui ha qualificat de "claveguera de l'estat".

"Ni les clavegueres, ni la dreta, ni l'extrema dreta, ni l'extrema extrema dreta em desviaran, despistaran o m'espantaran, els ho asseguro."

Ho ha fet en to contundent. No ha sortit del guió. Portava la intervenció escrita i ha repetit per activa i per passiva que és una víctima per dues bandes: l'intent de xantatge de Villarejo al qual s'ha afegit, diu, la dreta política que representa el PP.

"En primer lloc, com a ministra del govern d'Espanya, perquè un presumpte delinqüent, un membre de les clavegueres de l'estat pretén amb aquesta estratègia a través meu desestabilitzar el govern per obtenir un avantatge processal. En segon lloc, soc víctima de la interessada utilització política d'aquest xantatge per part de la dreta, l'extrema dreta i l'extrema extrema dreta."

I, pel que fa la seva relació amb l'excomissari Villarejo, la ministra Delgado ha dit:

"No soc amiga de Villarejo. No he tingut relació professional amb Villarejo. No he mentit."

Delgado també s'ha referit a la causa judicial sobre el procés i ha deixat molt clar que l'executiu de Sánchez no pensa instrumentalitzar la fiscalia com va fer el govern del PP.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut