Els acusats en la primera jornada que se celebra a l'Audiència de Girona (ACN/Marina López)
Els acusats en la primera jornada que se celebra a l'Audiència de Girona (ACN/Marina López)

Demanen més de 12 anys de presó per a tres mossos acusats de vendre la droga que comissaven

Comença el judici contra tres agents de la comissaria de Santa Coloma de Farners per traficar amb la marihuana que ells mateixos intervenien en operacions policials

Redacció/Agències

El judici contra tres mossos de Santa Coloma de Farners acusats de tràfic de drogues ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Girona. El caporal i els dos agents estan acusats de vendre la marihuana que confiscaven en els operatius policials amb l'ajuda d'un presumpte traficant local i de la seva dona, als quals també s'està jutjant.

El fiscal Enrique Barata atribueix als tres policies - Salva H., Joan Francesc P. A. i Óscar H. R.- delictes de pertinença a un grup criminal, delictes contra la salut pública comès per funcionari públic, de furt i falsedat documental. En el cas d'un d'ells, també se'l jutja per revelació i descobriment de secrets.
 

A quina pena s'enfronten?

Tots tres acusats s'enfronten a una pena de més de dotze anys de presó i a una multa de més de 80.000 euros. A més a més, es demana que se'ls inhabiliti durant la condemna.

En el cas de Salva H., el fiscal sol·licita dotze anys i nou mesos de presó i una multa de 84.500 euros. Joan Francesc P. A. s'enfronta a una pena de dotze anys i mig i 80.000 euros i, per últim, a Óscar H. R. se li demanen dotze anys i quatre mesos i una multa de  83.600 euros.

El fiscal també demana cinc anys i tres mesos de presó per a Albert B. i la seva parella, acusats d'ajudar els mossos a vendre la droga.

El judici està previst que s'allargarà fins aquest divendres, 11 d'octubre.

 

ARXIVAT A:
JudicialDroguesMarihuanaMossos d'Esquadra
Anar al contingut