El judici, a l'Audiència de Lleida, per un fets que van passar el novembre del 2021 (ACN/Ignasi Gómez)

Demanen presó per a una extreballadora de Correus de Lleida acusada d'obrir paquets

L'acusada s'enfronta a una petició de dos anys pels delictes de descobriment i revelació de secrets
Enllaç a altres textos de l'autor

Estela Busoms González

Periodista de Catalunya Ràdio a la demarcació de Lleida

TEMA:
Judicial

Quan algú envia o rep una carta o un paquet a través de Correus, espera que arribi al destinatari en bones condicions. I també és esperable que ningú l'hagi obert pel camí. A Lleida, però, es jutja una extreballadora de la companyia acusada d'haver obert diversos paquets, si bé ella ho nega tot. S'enfronta a una pena de fins a dos anys de presó pels delictes de descobriment i revelació de secrets
  
El judici, a l'Audiència de Lleida, ha estat atípic, perquè només han declarat dues persones: l'acusada i qui aleshores era el seu cap al centre logístic que Correus té a la capital del Segrià. Els fets van passar el novembre del 2021.

Els fets van passar al centre logístic que Correus té a Lleida (Europa Press)

Segons ha explicat l'excap de l'acusada, la va enxampar in fraganti quan obria un paquet amb un cúter aprofitant que estava sola, perquè els companys havien anat a dinar. Aquest testimoni ha explicat que ja hi havia precedents perquè s'havien detectat altres paquets oberts. Sempre contenien telèfons mòbils i el responsable del centre ja sospitava que l'ara acusada en podia ser la responsable.

"La vaig veure amb un paquet a la mà i amb el cúter tallant el paquet. Li vaig preguntar que què feia i ella em va contestar que només els obria, però que no se n'emportava cap."


L'acusada ho nega

La dona, en canvi, ho ha negat tot. Ha explicat que va tallar accidentalment el paquet quan el va voler desenganxar de la solapa d'una altra caixa i que no havia tingut mai cap incident després de vint anys treballant a Correus i a punt d'aprovar les oposicions.

Quan se li ha preguntat si havia admès davant del seu cap que no agafava els telèfons i que només mirava dins dels paquets, ha contestat que no se'n recordava:

"Estava molt nerviosa perquè ell va venir amb una actitud molt agressiva."

La defensa de la dona demana que se l'absolgui. La Fiscalia, en canvi, manté que se l'hauria de condemnar a un any i nou mesos de presó. L'advocada de l'Estat --en representació de Correus-- eleva la petició a dos anys i hi afegeix que se la inhabiliti durant nou anys per exercir una feina a l'administració pública.
 

 

ARXIVAT A:
Judicial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut