Demòcrates es presentarà amb JxCat a les eleccions del 14F

L'ara diputada Assumpció Lailla ocuparà el setzè lloc de la llista del partit de Carles Puigdemont

RedaccióActualitzat

Demòcrates de Catalunya concorrerà a les eleccions del 14 de febrer amb Junts per Catalunya. L'acord l'han anunciat aquest migdia el líder de la primera formació, Antoni Castellà, i Laura Borràs, candidata de JxCat. En les anteriors eleccions al Parlament, el 21 de desembre del 2017, el partit de Castellà es va presentar a les llistes d'ERC.

A principis de mes, els republicans van donar per trencat l'acord després que dos membres de Demòcrates participessin en una reunió on hi havia alguns representants de partits xenòfobs.

Un pacte que des de Demòcrates van assegurar que estava trencat feia mesos per diferències sobre l'estratègia a seguir.

Segons ha transcendit, l'ara diputada Assumpció Lailla ocuparà el setzè lloc de la llista i Castellà, el número 25


Demòcrates sorgeix l'any 2015 com una escissió de la desapareguda Unió Democràtica de Catalunya (UDC), però mai no ha concorregut en solitari en cap contesa electoral. L'any 2015 ho van fer sota el paraigua de Junts pel Sí a les eleccions al Parlament i amb Convergència Democràtica i Reagrupament a les generals.

L'any 2017 van concórrer amb ERC al Parlament i a les municipals del 2019 van donar suport a la iniciativa Primàries, impulsada pel filòsof Jordi Graupera i amb el suport de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021JxCat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut