Imatge publicada per RIA/FAN de dues files de les construccions antitancs construïdes al camp als afores de Hirske, a Ucraïna (RIA/FAN)

"Dents de drac", l'estratègia defensiva dels mercenaris del grup Wagner a Ucraïna

L'exèrcit rus s'uneix a la construcció de la línia Wagner, que pretén defensar les posicions que es poden mantenir de manera realista al front de guerra
Miquel Cuenca Martínez Actualitzat
TEMA:
Ucraïna

És la nova estratègia del Kremlin per frenar l'ofensiva ucraïnesa i té forma de dents de drac. El Ministeri de Defensa del Regne Unit ha informat que Rússia ha començat a construir "estructures defensives" al voltant de la ciutat ocupada de Mariúpol, en mans russes des del maig, després que els últims soldats ucraïnesos atrinxerats a la planta siderúrgica d'Azovstal es rendissin.

Segons la intel·ligència britànica, dues plantes industrials de la zona estan fabricant estructures antitancs de formigó. Aquests objectes defensius són coneguts com a "dents de drac" per la seva forma triangular, similar a un ullal.

Les "dents de drac" també s'han enviat a les regions de Zaporíjia i Kherson, al sud de Donetsk, per construir noves fortificacions.

Aquesta preparació defensiva forma part d'una nova estratègia del règim rus i coincideix amb l'ofensiva ucraïnesa que ja ha provocat la retirada de les tropes russes de la ciutat de Kherson, l'única capital regional que havia estat ocupada per Rússia.


La línia Wagner

L'exèrcit rus, de fet, porta des de l'octubre reforçant les línies del front actual, tot i que de manera extraoficial.

El 19 d'octubre, el propietari de la controvertida agència de mercenaris Wagner, Ievgueni Prigojin, va anunciar que el seu equip d'enginyers estava construint una línia defensiva de 200 quilòmetres de fortificacions anomenada "línia Wagner".

Recordem que el Kremlin sempre ha negat cap connexió amb el grup Wagner, però els Estats Units el consideren el braç armat extraoficial de l'exèrcit rus, i fa tot just uns dies aquesta agència russa de reclutament de mercenaris de guerra va sortir de la semiclandestinitat amb l'obertura d'oficines a la ciutat de Sant Petersburg.

També dins de Rússia

El complex defensiu s'estén des de la regió de Donetsk fins a l'interior de Lugansk.

Dins de Rússia, l'agència de mercenaris Wagner també ha estat construint un altre sector de la seva línia a la regió de Bélgorod. Les obres d'aquest tram de la línia Wagner han estat dirigides per Andrei Bogatov, un dels líders de l'agència russa de mercenaris.

En un vídeo publicat a finals d'octubre pel portal Ria Fan, finançat per Ievgueni Prigojin, apareix Bogatov anunciant la construcció de les fortificacions a Bélgorod.

"Estem començant a construir una defensa en profunditat durant centenars de quilòmetres. Serà una continuació de la línia Wagner, que travessa les regions de Lugansk i Donetsk."


L'objectiu, defensar les posicions que es poden mantenir de manera realista

La intel·ligència britànica ha informat de la publicació d'un mapa on s'ensenya el complex defensiu elaborat pel grup mercenari rus. Segons la CNN, les línies defensives van començar a construir-se el 25 de setembre.

Les imatges, preses per un satèl·lit de l'empresa Maxar Technologies, mostren un seguit de fortificacions antitancs del tipus "dents de drac" i un sistema de trinxeres.

Imatge via satèl·lit de la línia Wagner (Maxar Technologies)

L'objectiu és evitar l'avenç de vehicles mecanitzats de l'exèrcit ucraïnès.

Segons l'Institut per l'Estudi de la Guerra, una organització nord-americana d'experts i exmilitars, és probable que la construcció de la línia fortificada sigui un pla del grup Wagner per defensar les posicions que creuen que poden mantenir de manera realista.

I ara, amb la pèrdua de punts estratègics com Kherson, el Kremlin ha recapacitat. I és que l'extensió de noves línies de defensa per protegir el que resta de territoris ocupats, com Mariúpol, pot arribar a tenir molta importància en la guerra d'Ucraïna.

 

ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut