Pla detall d'una piscina omplint-se (iStock)

Denunciat per omplir la piscina i manipular amb un imant el comptador de l'aigua

Un veí de Santa Cristina d'Aro s'enfronta a càrrecs penals i a una possible sanció per saltar-se les restriccions
Enllaç a altres textos de l'autor

Fèlix Martín

Periodista de Catalunya Ràdio a la demarcació de Girona

@FelixMartin67
TEMA:
Sequera

Les restriccions d'aigua, amb la prohibició d'omplir les piscines particulars, han despertat la picaresca de més d'un per fer-ho i que no es noti. És el cas d'un ciutadà de Santa Cristina d'Aro, al Baix Empordà, a qui la policia ha enxampat i denunciat.

Va ser un veí de la urbanització Vall Repòs qui va alertar que un altre veí omplia la piscina i, quan la policia hi va anar, va comprovar que, a més, havia posat un gran imant sota del comptador de l'aigua.

 

Malbaratament ocult

La utilització dels camps magnètics per trucar el comptador n'altera el funcionament o, si més no, l'alenteix i, per tant, els números no corren com haurien de fer-ho o, directament, queden fixos.

Això permet anar gastant litres i litres d'aigua sense que el comptador ho registri i, per tant, ningú no pot demostrar que se'n faci un consum excessiu.

El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, Eduard Vancells, confirma que haurà de respondre davant la justícia:

"Aquest veí ha quedat denunciat per frau i per saltar-se les restriccions de la fase 1 d'emergència per sequera."

Des d'Aqualia, l'empresa que fa la gestió de l'aigua a Santa Cristina d'Aro, expliquen que de fraus sempre n'hi ha hagut, però que ara són més evidents amb les inspeccions que fan per les restriccions de la sequera.

ARXIVAT A:
Sequera Crisi climàtica
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut