Imatge arxiu un esquiador a Port del Compte (ACN / Estefania Escolà)

Enxampen 59 persones en un autocar cap al Port del Comte saltant-se el grup bombolla

El grup no ha pogut acreditar que eren grup bombolla, requisit necessari per poder sortir de la comarca
Redacció/ACN Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

Els Mossos han denunciat 59 persones que anaven a l'estació d'esquí de Port del Comte, al Solsonès. El grup incomplia una de les restriccions sanitàries actuals, la que exigeix viatjar només amb el grup bombolla per saltar-se el confinament comarcal.

Una patrulla ha interceptat l'autocar al migdia a tocar del polígon industrial dels Ametllers, a Solsona. Els agents han identificat i denunciat tots els ocupants del vehicle, de totes les edats, i ara estan investigant si es tractava d'un viatge organitzat per alguna companyia o agència turística. Si es tractés d'un autocar de línia regular no hi hauria cap incompliment. 

L'autocar ha hagut de girar cua i tornar a Barcelona.

 

Èxode cap a la platja i la muntanya

Aquest cap de setmana, el primer sense confinament comarcal per al grup bombolla, els Mossos estan fent uns 400 controls per garantir que es viatja amb la mateixa bombolla de convivència i també per impedir la concentració de vehicles als accessos als parcs naturals, com ja ha passat altres vegades quan s'ha aixecat el confinament perimetral.

Aquest cap de setmana molts catalans han aprofitat per anar a veure el mar o la muntanya. A Barcelona, fins avui a la una del migdia s'han desplaçat en els accessos i sortides 187.000 vehicles, que comparat amb la setmana passada suposa més d'un 60% de mobilitat. En alguns pocs punts del país, hi ha hagut retencions, de poc més d'un quilòmetre, com a Monistrol de Montserrat per accedir al santuari.
 


Les principals destinacions han estat la Costa Brava i la Costa Daurada, on els restaurants han omplert i on molts hotels han fet un assaig general de les vacances de Setmana Santa. Les pistes d'esquí han omplert aquest cap de setmana, però la reobertura els arriba, si no canvien les restriccions, a tres caps de setmana d'acabar de tancar una temporada amb poquíssima afluència.

ARXIVAT A:
Coronavirus Mossos d'Esquadra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut