Denuncien el tracte cruel que reben animals d'experimentació en un laboratori de Madrid

AnimaNaturalis ho ha denunciat per via judicial i s'ha obert un compte a la plataforma Change.org en què es demana a la Comunitat de Madrid que retiri la llicència a Vivotecnia i tanqui el laboratori
Actualitzat
TEMA:
Maltractament animal

L'entitat animalista Cruelty Free Internacional ha difós un vídeo amb imatges de la situació que viuen diversos animals de laboratori i que demostrarien un suposat maltractament. L'empresa de biotecnologia denunciada és Vivotecnia, un laboratori dedicat a la investigació toxicològica i farmacèutica amb seu a Madrid.

Les imatges, que han estat editades per publicar-se, es poden veure en la web de Cruelty Free International. Mostren com els animals de laboratori (ratolins, conills, micos, porcs o gossos) són objecte d'abusos verbals i físics de manera rutinària pels treballadors del laboratori i també reflecteixen males pràctiques. Els treballadors del laboratori fan comentaris jocosos i poc respectuosos amb la situació en què estan els animals.

El vídeo denuncia la situació que viuen els animals d'experimentació al laboratori Vivotecnia (Cruelty Free International / Carlota Saorsa)

El director executiu de Vivotecnia, Andrés König, en un comunicat, ha dit que les imatges li han causat "molta preocupació" i assegura que "no representen el dia a dia" de la feina al laboratori.

La publicació d'aquestes imatges ha provocat les crítiques de diversos centres d'investigació i organitzacions animalistes. AnimaNaturalis ha iniciat accions legals contra el laboratori. A la denúncia fan constar que hi ha "una pràctica sistemàtica de maltractament, tortura i mort dels animals" i demanen que es decomissin de forma preventiva tots els animals que hi ha a les instal·lacions de l'empresa. AnimaNaturis adverteix que es tractarà d'un procés judicial llarg i complicat:

 

 

També s'ha obert una campanya civil a la plataforma Change.org perquè la Comunitat de Madrid retiri la llicència a Vivotecnia i tanqui el laboratori, que ja ha recollit més de 80.000 signatures.

En la seva pàgina web, Vivotecnia especifica que s'ha adherit a l'acord de transparència en experimentació animal promogut des de la Confederació de Societats Científiques d'Espanya (COSCE) i també a la directiva 2010/63 de la Unió Europea per a la protecció d'animals d'experimentació. En la seva declaració sobre l'ús d'animals d'experimentació aclaren que ho fan "des del més estricte respecte i complint la legislació vigent sobre protecció d'animals" en experimentació i altres finalitats científiques, incloent-hi la docència.

També afirmen que tant el personal que té cura dels animals com els investigados tenen la formació i els coneixements necessaris per treballar amb animals i que compten amb les instal·lacions, manutenció, benestar i atenció veterinària necessaris.

El vídeo denuncia la situació que viuen els animals d'experimentació al laboratori Vivotecnia (Cruelty Free International / Carlota Saorsa)

La Confederació de Societats Científiques d'Espanya (COSCE) es va reunir d'urgència divendres després que comencessin a córrer les imatges. Van acordar suspendre cautelarment a Vivotecnia de l'acord per la transparència, a l'espera d'investigar amb més profunditat les pràctiques d'aquesta empresa.

 

 

Reconeixen que el vídeo mostra "procediments inacceptables" i demana que Vivotecnia s'afanyi a "depurar responsabilitats que evitin altres casos":

 

 

 

Després de fer-se públic el vídeo de denúncia, Vivotecnia ha reunit el seu comitè tècnic per analitzar el cas i depurar responsabilitats del personal. També han demanat una inspecció voluntària "a l'autoritat competent en benestar animal de la Comunitat de Madrid i a la policia sanitària".

El vídeo denuncia la situació que viuen els animals d'experimentació al laboratori Vivotecnia (Cruelty Free International / Carlota Saorsa)

 

ARXIVAT A:
Maltractament animal
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut