Mariano Rajoy, l'any 2015, quan era president del govern espanyol, fent esport pels jardins de La Moncloa

Denuncien que Mariano Rajoy se salta el confinament per sortir a fer esport

La Sexta fa públiques imatges de l'expresident del govern espanyol amb roba esportiva a prop de casa seva a Madrid

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy, expresident del govern espanyol, hauria estat enxampat saltant-se el confinament establert amb l'estat d'alarma que va entrar en vigor el 14 de març, fa just un mes.

Segons ha informat la cadena de televisió La Sexta, Rajoy incompleix el confinament de manera habitual, sortint al carrer a fer exercici. En concret, a practicar una afició seva ben coneguda: la de caminar de pressa.

 

 

La Sexta ha difós imatges en què es veu Rajoy vestit amb roba esportiva a prop de casa seva, a Madrid, i ha informat que alguns veïns s'han queixat d'aquest fet.

La declaració d'estat d'alarma, aprovada pel Consell de Ministres i ratificada pel Congrés dels Diputats, que ja ha donat suport a dues pròrrogues, fins al 26 d'abril, confina la població al seu domicili amb excepcions comptades: només es pot sortir de casa per anar a treballar, per anar a comprar productes de primera necessitat, per anar al metge, per passejar el gos o per llençar les escombraries.


Els incompliments, "excepcionals"

Més de 650.000 persones han estat denunciades a tot Espanya per les forces de seguretat, durant els primers 30 dies d'estat d'alarma, per no respectar el confinament i desplaçar-se sense causa justificada.

Amb tot, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, que ha donat la xifra aquest dilluns, ha assegurat que "encara que la xifra sembli molt alta, els incompliments de l'estat d'alarma són excepcionals".

 

Mariano Rajoy, expresident del govern espanyol, en una imatge d'arxiu (EFE/Cristóbal García)


A Catalunya, segons ha explicat aquest dimarts Miquel Buch, conseller d'Interior, fins a 71.444 persones han estat denunciades per saltar-se el confinament.

Les persones que no respecten el confinament s'exposen a multes que podrien arribar a superar els 30.000 euros.

Si es considera que són mereixedores d'una sanció lleu, l'import de la multa serà d'entre 100 i 600 euros; per a les sancions greus, l'import oscil·la entre 601 i 30.000 euros; i les sancions molt greus estan penalitzades a partir dels 30.001 euros.


Aznar, a la segona residència

Es dona la circumstància que Mariano Rajoy no és l'únic expresident del govern espanyol que ha decidit que el confinament no està fet per a ell: José María Aznar i la seva dona, l'exalcaldessa de Madrid Ana Botella, van marxar de Madrid, on viuen, per passar l'estat d'alarma en la seva segona residència, una casa a la urbanització Guadalmina Baja, a Marbella.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
Anar al contingut