Captura de la campanya #1MiliódeVots per reclamar que tothom pugui votar

Denuncien que un milió de catalans no pot votar i fan una crida per cedir-los el vot

La campanya #1MiliódeVots és una iniciativa de la plataforma Casa Nostra Casa Vostra, Òmnium Cultural i Top Manta

RedaccióActualitzat

Un milió de persones no podran votar a les eleccions del 14 de febrer perquè, tot i viure aquí, no tenen la nacionalitat espanyola. Per això diversos col·lectius han posat en marxa la campanya #1MiliódeVots, perquè les persones que optin per l'abstenció cedeixin el seu vot.

Al darrere hi ha la plataforma Casa Nostra Casa Vostra, que defensa l'acollida de les persones migrants i refugiades, juntament amb Òmnium Cultural i el sindicat de venedors ambulants Top Manta.

 

No és la primera vegada que s'activa una iniciativa com aquesta. Ja es va fer per les eleccions generals de l'abril del 2019.

 


La campanya denuncia que el fet que no se'ls reconegui el dret de vot és una vulneració dels drets polítics:

"No només vulnera els drets polítics individuals, sinó que també és un greu problema per al conjunt de la societat. No és sostenible que un 15% de la ciutadania no pugui decidir el futur del país."


Òmnium Cultural ha considerat una "vergonya democràtica" aquest fet. El vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, ha destacat que vol un país "on votar i decidir el futur democràticament deixi de ser un privilegi per ser un dret fonamental de la ciutadania, hagi nascut on hagi nascut".

El portaveu de Top Manta, Aziz Fate, ha lamentat que no es reconegui el dret de participació política a "moltíssimes persones que treballem i aixequem aquest país".

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut