Una vintena d'actrius han narrat fets similars contra Depardieu els últims anys (Europa Press/Picture Alliance)

El judici a Depardieu per agressions sexuals s'ajorna fins al març pel seu estat de salut

L'actor, que acumula diverses denúncies, ha al·legat motius de salut per demanar que es posposés el judici
Redacció Actualitzat
TEMA:
Agressió sexual

El judici contra Gérard Depardieu per agressions sexuals contra dues dones durant un rodatge el 2021 s'ajorna sis mesos, fins al 24 i el 25 de març de 2025, per l'estat de salut de l'actor francès.

Depardieu, de 75 anys, no ha acudit al tribunal al·legant diversos motius de salut. "Els seus metges li prohibeixen presentar-se a l'audiència", ha dit el seu advocat. El president de la sala ha ordenat una valoració mèdica de l'acusat a principis de març per tal de pronunciar-se sobre la seva capacitat de comparèixer.

Gérard Depardieu s'enfronta a l'acusació dues dones, que el van denunciar per agressions sexuals durant el rodatge a París de la pel·lícula "Les volets verts" el setembre del 2021.

A l'abril d'aquest any, la policia va interrogar-lo sobre els fets durant vuit hores i el va citar a judici per a l'octubre; un judici que hauria de començar aquest dilluns a primera hora de la tarda.

Podria ser el primer de diversos judicis, tenint en compte la llarga llista de denúncies que hi ha contra ell.
 

Dues agressions durant un rodatge

La primera denunciant és una escenògrafa de 55 anys a qui, durant una pausa del rodatge, l'actor va bloquejar amb les cames i va tocar-li la cintura, el ventre i els pits mentre li feia comentaris sexuals.

Segons ha narrat, l'agressió va tenir lloc davant de diversos testimonis, entre ells els guardaespatlles de Depardieu, que es van emportar l'actor del lloc dels fets.

"La meva clienta espera que la justícia vegi que Gérard Depardieu és un agressor sexual en sèrie", ha declarat l'advocada de la víctima, Carine Durrieu-Diebolt.

La segona denunciant és una assistent de direcció que també hauria patit agressions sexuals.

Arran dels escàndols, se li han retirat algunes condecoracions, com l'Orde Nacional del Quebec

L'advocat de Depardieu va assegurar que els testimonis i proves que presentarà davant el tribunal "demostraran" que l'actor és víctima de "d'acusacions falses".

"L'objectiu declarat (de les demandes) acaba de revelar-se amb les sol·licituds d'indemnització: enriquir-se amb fins a 30.000 euros", va apuntar Assous.
 

Acusacions d'una vintena de dones

Gran figura del cinema francès, amb més de 200 pel·lícules a les espatlles, Gérard Depardieu acumula des de fa anys una llarga llista d'acusacions de violència sexual.

El 2018, l'actriu Charlotte Arnaould va ser la primera a presentar una denúncia contra l'actor per violació i agressions sexuals. La Fiscalia va demanar que fos processat per aquest cas, si bé encara no hi ha una decisió del tribunal.

La primera a acusar Depardieu de violència sexual va ser la jove actriu Charlotte Arnould (3Cat)

En total, una vintena de dones l'han acusat a través de la premsa per diversos fets d'índole sexual en diferents graus, des de violació fins a frases ultratjants de caràcter sexista. Almenys una de les demandes ha estat desestimada per prescripció dels fets i s'està estudiant la tramitació de sis acusacions més.

Una és la de la periodista i escriptora espanyola Ruth Baza, que va presentar una denúncia per violació contra Depardieu a finals de l'any passat per uns fets que van tenir lloc a París el 1995, durant una entrevista.

Malgrat aquests testimonis, nombrosos artistes francesos es van unir el desembre passat per defensar l'honor de l'actor.

L'actor sempre ha defensat la seva innocència i assegura que és víctima d'un linxament mediàtic. "Mai, mai he abusat d'una dona", va escriure en una carta oberta publicada al diari Le Figaro ara fa un any.
 

Protesta feminista a les portes dels jutjats

A les portes del Palau de Justícia de París, s'hi apleguen prop d'un centenar de persones per donar suport a les denunciants.

En la protesta feminista, s'han sentit consignes com "Víctimes, us creiem, violadors us veiem". També s'ha cridat "No ets l'orgull de França", en referència a unes declaracions de Macron el desembre passat en què defensava Depardieu i destacava que "ha donat a conèixer França al món" i ha fet "enorgullir el país".

A les portes del Palau de Justícia, l'activista feminista i portaveu de les manifestants, Anna Toumazoff, ha explicat que l'objectiu de la concentració és donar suport a totes les víctimes de l'actor: "Avui ens hem reunit per dir a les víctimes de Gérard Depardieu que estem amb elles. I a totes les que no han tingut un judici, a totes a qui no els han acceptat les denúncies, a totes les que tenen por de denunciar, a totes les que encara no han pogut parlar, estem amb vosaltres".

 

 

ARXIVAT A:
Agressió sexual Cinema França
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut