Una vintena d'actrius han narrat fets similars contra Depardieu els últims anys (Europa Press/Picture Alliance)

Depardieu no acudeix al judici en què se l'acusa d'agressions sexuals, que comença avui

L'actor, que acumula diverses denúncies, al·lega diversos motius de salut per demanar que es posposi

Redacció/AgènciesActualitzat

Gérard Depardieu afronta des d'aquest dilluns un judici per agressions sexuals contra dues dones durant un rodatge el 2021. Podria ser el primer de diversos judicis, tenint en compte la llarga llista de denúncies que hi ha contra ell.

L'actor francès, de 75 anys, no ha acudit al tribunal al·legant diversos motius de salut. "Els seus metges li prohibeixen presentar-se a l'audiència", ha dit el seu advocat, que sol·licita que el judici es posposi perquè el seu client hi pugui acudir.

Dues dones van denunciar l'intèrpret per agressions sexuals durant el rodatge a París de la pel·lícula "Les volets verts" el setembre del 2021.

A l'abril d'aquest any, la policia va interrogar-lo sobre els fets durant vuit hores i el va citar a judici per a l'octubre; un judici que hauria de començar aquest dilluns a primera hora de la tarda.


Dues agressions durant un rodatge

La primera denunciant és una escenògrafa de 55 anys a qui, durant una pausa del rodatge, l'actor va bloquejar amb les cames i va tocar-li la cintura, el ventre i els pits mentre li feia comentaris sexuals.

Segons ha narrat, l'agressió va tenir lloc davant de diversos testimonis, entre ells els guardaespatlles de Depardieu, que es van emportar l'actor del lloc dels fets.

"La meva clienta espera que la justícia vegi que Gérard Depardieu és un agressor sexual en sèrie", ha declarat l'advocada de la víctima, Carine Durrieu-Diebolt.

La segona denunciant és una assistent de direcció que també hauria patit agressions sexuals.

Arran dels escàndols, se li han retirat algunes condecoracions, com l'Orde Nacional del Quebec

L'advocat de Depardieu va assegurar que els testimonis i proves que presentarà davant el tribunal "demostraran" que l'actor és víctima de "d'acusacions falses".

"L'objectiu declarat (de les demandes) acaba de revelar-se amb les sol·licituds d'indemnització: enriquir-se amb fins a 30.000 euros", va apuntar Assous.

En tot cas, es preveu una gran expectació a la Porta de Clichy, el veïnat de París on està situat el Palau de Justícia.


Acusacions d'una vintena de dones

Gran figura del cinema francès, amb més de 200 pel·lícules a les espatlles, Gérard Depardieu acumula des de fa anys una llarga llista d'acusacions de violència sexual.

El 2018, l'actriu Charlotte Arnaould va ser la primera a presentar una denúncia contra l'actor per violació i agressions sexuals. La Fiscalia va demanar que fos processat per aquest cas, si bé encara no hi ha una decisió del tribunal.

La primera a acusar Depardieu de violència sexual va ser la jove actriu Charlotte Arnould (3Cat)

En total, una vintena de dones l'han acusat a través de la premsa per diversos fets d'índole sexual en diferents graus, des de violació fins a frases ultratjants de caràcter sexista. Almenys una de les demandes ha estat desestimada per prescripció dels fets i s'està estudiant la tramitació de sis acusacions més.

Una és la de la periodista i escriptora espanyola Ruth Baza, que va presentar una denúncia per violació contra Depardieu a finals de l'any passat per uns fets que van tenir lloc a París el 1995, durant una entrevista.

Malgrat aquests testimonis, nombrosos artistes francesos es van unir el desembre passat per defensar l'honor de l'actor, com també ho ha fet en alguna ocasió el president Emmanuel Macron.

L'actor sempre ha defensat la seva innocència i assegura que és víctima d'un linxament mediàtic. "Mai, mai he abusat d'una dona", va escriure en una carta oberta publicada al diari Le Figaro ara fa un any.

 

ARXIVAT A:
CinemaAgressió sexualFrança
Anar al contingut