Desarticulat un grup que venia xocolatines i snacks de marques comercials amb cànnabis

Els investigats compraven llaminadures i snacks, les infusionaven amb THC en un obrador i les venien en embolcalls semblants a l'original

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda criminal que comercialitzava tota mena de llaminadures, xocolatines i snacks salats infusionats amb cànnabis. 

Els investigats compraven productes de reconegudes marques de llaminadures i les infusionaven amb el principi actiu del cànnabis, el THC. Després els hi posaven un embolcall semblant a l'original, però amb la imatge d'una fulla de marihuana indicant la quantitat addicional de THC del producte.

 

 

L'operatiu es va dur a terme el 8 de juliol passat, quan es va intervenir un obrador a Badalona amb tota la maquinària necessària per preparar els productes. També es van fer entrades i perquisicions en tres associacions cannàbiques de Barcelona, Granollers i Cunit.

En total, es van detenir cinc persones investigades per delictes contra la salut pública, contra la propietat industrial i pertinença a grup criminal. 
 

Xocolatines amb THC pagades amb criptomonedes

El modus operandi del grup consistia a comprar snacks de marques reconegudes, com ara xocolatines, neules farcides de cremós de llet i avellanes, patates de bossa, crispetes, salses, gominoles o cacau instantani.

La manera d'afegir-hi el principi actiu del cànnabis variava en funció de l'aliment. En alguns, com les barretes de neula, s'hi injectava directament el THC dissolt amb un alcohol com a solvent, d'altres es pintaven directament amb xocolata infusionada en THC. En el cas dels aperitius salats, s'hi afegia un greix amb THC dissolt.

El grup anunciava els seus productes a través d'una coneguda aplicació de missatgeria, on es podia llegir el catàleg i els preus, i només acceptava criptomonedes. En el curs de la investigació policial, s'ha observat moviments de criptomonedes d'un total de 480.000 dòlars.

Les llaminadures es comercialitzaven tant a l'àrea metropolitana de Barcelona, portant la mercaderia amb un taxi, com internacionalment, amb una empresa de transports que utilitzava adreces i remitents falsos. 

L'equip estava format per un home italià de 35 anys, encarregat de coordinar el grup i l'activitat comercial, una persona que gestionava la distribució i les comandes i l'equip que elaborava els aliments.

La investigació va començar el gener del 2024, quan els Mossos d'Esquadra van localitzar l'obrador. La Unitat Central de Consum va comprovar que al local hi havia un moviment constant de persones.

L'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses ha fet l'estudi dels productes per determinar "la presència de THC amb prou quantitat per suposar un elevat risc per a la seguretat alimentària per la població".

ARXIVAT A:
SalutMarihuanaCànnabisMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut