Els trens circularan amb la freqüència habitual dels festius

Desconvocada la vaga de maquinistes de Renfe

Un acord d'última hora entre el sindicat Semaf i la companyia ferroviària permet que es desconvoquin les aturades previstes per a aquesta Diada i els dies 14 i 15 de setembre
Actualitzat

Aquesta matinada s'ha desconvocat la vaga de Renfe prevista per a aquest divendres. Ha estat gràcies a un acord assolit a les dues entre la companyia ferroviària i el sindicat Semaf. També s'han anul·lat les aturades previstes per dilluns 14 i dimarts 15 de setembre, que coincidien amb el començament del curs escolar.

D'aquesta manera, queden sense efecte els serveis mínims decretats pel govern, i que s'havien començat a aplicar dijous a mitjanit, ja que els maquinistes prestaran el 100% del servei programat per als dies festius.

L'acord inclou el compromís de Renfe d'impulsar un pla per rejovenir la plantilla i de millorar les condicions del col·lectiu que passa un determinat nombre d'hores fora de casa. També es posarà en marxa un ERO voluntari o un altre mecanisme per facilitar la sortida de l'empresa dels treballadors que ho vulguin. Les dues parts s'emplacen a negociar el nou conveni de la companyia perquè pugui estar llest a finals d'octubre.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut